Πνίγεται στο νέφος η Σιγκαπούρη: Τα πουλιά πέφτουν νεκρά από τον ουρανό [εικόνα]

Το όριο της ανθυγιεινής ατμόσφαιρας είναι όταν ο τοπικός δείκτης ρύπανσης ξεπεράσει το 100, ενώ όταν ξεπερνάει το 200 θεωρείται «υπερβολικά επικίνδυνο». Πρόσφατες μετρήσεις ωστόσο χαρίζουν στη Σιγκαπούρη νέο ρεκόρ με το δείκτη ρύπανσης να φτάνει τα 371!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μακροπρόθεσμα ευθύνεται για περισσότερους θανάτους απ' ότι το AIDS και η ελονοσία μαζί. .

Οπως αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης Βιβιαν Μπαλακρισναν «Πρόκειται για τη χειρότερη περιβαλλοντική μόλυνση που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ. Καμία χώρα ή η εταιρεία δεν έχει το δικαίωμα να μολύνει τον αέρα εις βάρος της υγείας και της ευημερίας της Σιγκαπούρης».

Η ομίχλη έχει τυλίξει τους ουρανοξύστες της πόλης με επιβλαβείς αναθυμιάσεις και θέτει πολλές δυσκολίες για τους πολίτες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μαντίλια και μάσκες και αποφεύγουν τους εξωτερικούς χώρους.

Οι ελεγκτές πτήσης στο αεροδρόμιο Τσαντζι της Σιγκαπούρης είχαν εντολή να λαμβάνουν προφυλάξεις, λόγω της χαμηλής ορατότητας ενώ η τα McDonalds έκλεισαν προσωρινά για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους.

Ο Πρωθυπουργός Λι Χσιενγκ Λονγκ συμβούλευσε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι τους όσο το δυνατόν περισσότερο, προσθέτοντας ότι «θα το ξεπεράσουμε μαζί.»

Παράλληλα σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανεβάζουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες και δείχνουν νεκρά περιστέρια που πεθαίνουν στον αέρα από τη μόλυνση και τα κτίρια πνιγμένα στο νέφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ