Alfa Romeo SUV: Απαραίτητο για να διασφαλιστεί το μέλλον - iefimerida.gr

Alfa Romeo SUV: Απαραίτητο για να διασφαλιστεί το μέλλον

Alfa Romeo SUV: Απαραίτητο για να διασφαλιστεί το μέλλον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πλάνα της Alfa Romeo περιλαμβάνεται εδώ και αρκετό καιρό –πάνω από τρία χρόνια- ένα τζιπ, που κατά καιρούς είναι στο παρά πέντε να πάρει το πράσινο φως, εμφανίζονται σκίτσα του, αλλά πάντα το όλο πρότζεκτ αναβάλλεται.

Από ότι φαίνεται όμως δεν υπάρχουν τα περιθώρια για άλλη αναβολή, καθώς η αναδιάρθρωση του ομίλου Fiat προβλέπει πως οι πωλήσεις της Alfa Romeo θα αυξηθούν από τις ούτε 100.000 μονάδες –πιο συγκεκριμένα 92.000- του 2012 στις 300.000 το 2016, σε τρία χρόνια από τώρα δηλαδή.

Το άλμα αυτό στη δημοτικότητα της Alfa –για τη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία τα 92.000 αυτοκίνητα για μια μάρκα είναι ουσιαστικά τίποτα- είναι ανέφικτο χωρίς την παρουσία του πολύ-αναμενόμενου SUV και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν αυτό θα είναι 4x4 ή όχι. Ο λόγος δεν είναι μόνο οι όλο και μεγαλύτερες πωλήσεις που σημειώνουν τα αυτοκίνητα τύπου τζιπ στην Ευρώπη αλλά και το ότι η τρέχουσα γκάμα της ιταλικής εταιρείας αποτελείται αυτή τη στιγμή από μόλις δύο μοντέλα, τις MiTo και Giulietta, ενώ η σπορ, διθέσια 4C που θα προστεθεί σύντομα απευθύνεται και λόγω τιμής σε ένα πολύ περιορισμένο κοινό.

Η υλοποίηση πάντως του Alfa Romeo SUV δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο όμιλος Fiat δεν περνά και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, ενώ η διαφαινόμενη πλήρης εξαγορά των Chrysler και Jeep σημαίνει πως τον έτσι κι αλλιώς περιορισμένο προϋπολογισμό για την εξέλιξη νέων μοντέλων το διεκδικούν αρκετές μάρκες και η Alfa είναι η πιο μικρή από όλες. Η τελική απόφαση για το Alfa Romeo SUV θα ληφθεί πάντως μέχρι το τέλος του έτους και μακάρι να είναι θετική για το μέλλον μιας από τις πλέον ιστορικές και παραδοσιακές ευρωπαϊκές εταιρείες.

Alfa Romeo SUV: Απαραίτητο για να διασφαλιστεί το μέλλον | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ