Aντώνης Βγότζας: Ας μη σπεύσουν να λιθοβολήσουν τη ΔΗΜΑΡ - Θα ΄ναι ανέντιμο - iefimerida.gr

Aντώνης Βγότζας: Ας μη σπεύσουν να λιθοβολήσουν τη ΔΗΜΑΡ - Θα ΄ναι ανέντιμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Αντώνης Βγότζας εκτιμά ότι την παρούσα κυβερνητική κρίση προκάλεσε ο Πρωθυπουργός και είναι λάθος τώρα να επιρρίπτουν όλοι τις ευθύνες στη ΔΗΜΑΡ.

Γράφει:

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο. Υπάρχουν προβλήματα εσωτερικά στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Και οι ίδιοι δεν ξέρουν πώς να τα ξεπεράσουν. Κανένας δεν καλείται να ταπεινωθεί και να παραστήσει την Ιφιγένεια της σωτηρίας της πατρίδας. Κανένας δε χρειάζεται να αυτοδιαλυθεί. Ο στόχος είναι ένας. Να ξεπεραστεί η κρίση. Κρίση οικονομική. Κρίση ηθική και πολιτική.

Χρειάζεται ψυχραιμία. Και ιεράρχηση στους στόχους. Ούτε μαγκιές. Ούτε τακτικισμούς.

Την κρίση προφανώς την προκάλεσε ο πρωθυπουργός. Με τη συμπεριφορά. Και με τις δήθεν δυναμικές πρωτοβουλίες. Και εκεί σχεδόν τα ΄χασε όλα.

Τις τελευταίες στιγμές φαίνεται πώς το πρόβλημα στη συνεργασία των κυβερνητικών εταίρων εντοπίζεται στη ΔΗΜ. ΑΡ.

Αυτή η εντύπωση είναι λάθος. Η ΔΗΜ. ΑΡ. χρειάστηκε να διανύσει μεγάλη απόσταση για να καταστεί κυβερνητικός εταίρος σε οικονομικά σχέδια ανάκαμψης που κυριαρχούνται από τις ιδέες του φιλελευθερισμού. Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέψουν οι άλλοι εταίροι.

Ας μη σπεύσουν να τη λιθοβολήσουν. Θα ΄ναι ανέντιμο.

Νέα Κρήτη, τα Καθημερινά, Παρασκευή 21.6.2013

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ