Προς νέα δικομματική κυβέρνηση 153 βουλευτών +3 - Πιθανόν αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος - iefimerida.gr

Προς νέα δικομματική κυβέρνηση 153 βουλευτών +3 - Πιθανόν αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνηση 153 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν όλες οι πληροφορίες από το Μαξίμου και την Ιπποκράτους. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να λάβει τη στήριξη τουλάχιστον δύο ανεξάρτητων βουλευτών και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ως αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι θα συνεχίσει η κυβέρνηση μόνο με την ψήφο του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα γίνει ανασχηματισμός προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις που αφήνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ (Αντώνης Μανιτάκης, Αντώνης Ρουπακιώτης Φωτεινή Σκοπούλη, Ασημάκης Παπαγεωργίου).

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ο Φώτης Κουβέλης, αν δηλαδή θα προχωρήσει σε ψήφο ανοχής ή θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Με τα δεδομένα αυτά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν 153 βουλευτές ενώ αναμένεται η θετική ψήφος και 2 ανεξάρτητων βουλευτών (Κώστας Μαρκόπουλος, Θεόδωρος Σολδάτος) αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς, όπως εξηγεί, «η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει αθετήσει όλες τις δεσμεύσεις της από την προγραμματική συμφωνία». Εκτιμά μάλιστα ότι ο κ. Κουβέλης «παίζει ένα παιχνίδι προς όφελός του και για το θεαθήναι. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα ατύχημα». «Είναι εντελώς παράδοξο, ενώ έχει ψηφίσει τόσα αντιλαϊκά μέτρα, να ρίξει τώρα την κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά στα Νέα.

Ιδια στάση κρατά και ο ανεξάρτητος βουλευτής - πρώην ΠΑΣΟΚ - Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος δεδομένου ότι καταψήφισε δύο Μνημόνια, δεν είναι διατεθειμένος τώρα να στηρίξει την κυβέρνηση. «Επί της ουσίας, με αυτή την πολιτική, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα, άρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτονόητο τι θα πράξω», σημειώνει με νόημα. Ο πρώην συνάδελφός του από το ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης προτιμά να μην ανοίξει τα χαρτιά του.

Την ίδια ώρα, αίνιγμα παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρης Μουτσινάς.

Με το σενάριο αυτό απομακρύνεται το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ενώ μένει να διευκρινιστεί αν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει θέση αντιπροέδρου στη νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ