Εκκληση Ευρωζώνης σε Ελλάδα: Δείξτε υπευθυνότητα και υλοποιήστε τις υποχρεώσεις σας - iefimerida.gr

Εκκληση Ευρωζώνης σε Ελλάδα: Δείξτε υπευθυνότητα και υλοποιήστε τις υποχρεώσεις σας

Εκκληση Ευρωζώνης σε Ελλάδα: Δείξτε υπευθυνότητα και υλοποιήστε τις υποχρεώσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποιητικές βολές έριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν στην Ελλάδα ζητώντας από τα ελληνικά κόμματα «να διαφυλάξουν την πολιτική σταθερότητα, χάρη στην οποία το Πρόγραμμα της Προσαρμογής επανήλθε εντός τροχιάς και η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα αποκαταστάθηκε».

Οπως αναφέρει και η «Καθημερινή» ο κ. Ρεν δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά θέλω να περάσουμε ένα Eurogroup χωρίς να είναι η Ελλάδα στο επίκεντρο της προσοχής και ένα καλοκαίρι επιτέλους χωρίς ελληνική κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποιήσεις για την ανάγκη εφαρμογής του Προγράμματος απηύθυνε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ. «Δεν θέλω να μπω σε εικασίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καταλαβαίνω τη δύσκολη κατάσταση και εύχομαι ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα καταλάβουν την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ τους και της εφαρμογής του Προγράμματος».

Σημειώνεται ότι ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Τρόικα μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Την ανάγκη τήρησης, πάση θυσία, του σφικτού αυτού χρονοδιαγράμματος υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους οι κ.κ. Νταϊσελμπλουμ και Ρεν.

Στόχος της Ευρωζώνης είναι να καταβληθεί τώρα η δόση, με την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κάτι που θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να γίνει η συζήτηση περί της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού μετά τις Γερμανικές εκλογές. Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να πάρει τη δόση εγκαίρως, τότε θα μπει σε νέες περιπέτειες. Ενδεικτική της απόλυτα σκληρής στάσης που τηρεί η Ευρωζώνη είναι η απάντηση που δόθηκε στο αίτημα του Κυπρίου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη να αναπροσαρμοστούν οι όροι του Κυπριακού Μνημονίου, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου. «Το Πρόγραμμα που έχει υπογραφεί και η αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν, τηρώντας κατά γράμμα τη συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταϊσελμπλουμ, διαλύοντας εν τη γενέσει τους τις όποιες Κυπριακές ελπίδες διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ