Το ΣτΕ επιμένει: Η ΕΡΤ έκλεισε, οι υπάλληλοι είναι απολυμένοι, να υπάρξει πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό - iefimerida.gr

Το ΣτΕ επιμένει: Η ΕΡΤ έκλεισε, οι υπάλληλοι είναι απολυμένοι, να υπάρξει πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκε η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την πρώτη απόφαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Δηλαδή, πως η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο δεν υφίσταται πλέον, αλλά πρέπει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν.

Το ΣτΕ ζητεί να ληφθούν μέτρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου προκειμένου να επανέλθει άμεσα το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να φύγει δηλαδή το μαύρο, ενώ τους καλεί να αποφασίσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα πέντε μέλη της επιτροπής μόνο το ένα έκρινε πως έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να κλείσει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τμήμα αναστολών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθει σε περίπτωση που διαπιστώσει πως η απόφασή του δεν εκτελείται από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ