«Οι μπάρες είναι σήμα» - Τι είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου στο ΣτΕ - iefimerida.gr

«Οι μπάρες είναι σήμα» - Τι είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου στο ΣτΕ

«Οι μπάρες είναι σήμα»- Τι είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου στο ΣτΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως υπάρχει ήδη συμμόρφωση με την προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ εξέφρασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ο Αναστάσιος Μπάνος ανέφερε πως «Οι πολύχρωμες μπάρες συνιστούν συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή».

Οταν ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος έκπληκτος ζήτησε διευκρινίσεις, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου απάντησε πως η εν λόγω συμμόρφωσε έγινε «με την μπάρα διότι ήταν δύσκολο να εκπέμψουν ακόμα και μαγνητοσκοπημένη εκπομπή».

Πρόσθεσε ότι η σημερινή υπουργική απόφαση (εκδόθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι) για τις συχνότητες ορίζει ότι «τα καθήκοντα του διαχειριστή είναι να ρυθμίζει την εκπομπή από τις συχνότητες της ΕΡΤ». Ζήτησε να μην χορηγηθεί καμία αναστολή στην Κοινή Υπουργική απόφαση, σε αντίθεση με το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ που είναι να ανασταλεί και ουσιαστικά να καταργηθεί το λουκέτο της ΕΡΤ.

Ακόμη παραδέχθηκε ότι οι νέες προσλήψεις δεν θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και υποστήριξε ότι «το Δημόσιο δεν έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Δημήτρης Περπατάρης ζήτησε την πλήρη αναστολή της ΚΥΑ και τη διεύρυνση της προσωρινής διαταγής με ρύθμιση της θέσης του προσωπικού, ενώ παρέδωσε στον Πρόεδρο την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Ακόμη ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων ανέφερε ότι «χάθηκε η δημοπρασία για ψηφιακό σήμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου σήμα σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά και σε περίπτωση που συγκροτηθεί ξανά ο νέος φορέας πρέπει να πληρώσει πολύ ακριβά για να εκπέμψει το σήμα σε αυτές τις περιοχές». Οπως εξήγησε δεν μπορεί να συμμετάσχει το Δημόσιο στον διαγωνισμό, συμμετέχουν μόνο εταιρίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ