Λουκέτο στο NBA - iefimerida.gr

Λουκέτο στο NBA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά δεν γλυτώνει το λουκέτο το εντυπωσιακότερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου των παικτών και τους ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ, δεν τελεσφόρησαν και οι συζητήσεις κατέληξαν σε ναυάγιο. Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας δεν υπεγράφη και το «λοκ αουτ» ξαναμπαίνει στην ζωή του μαγικού πλανήτη.

Οι απαιτήσεις των παικτών κρίθηκαν υπερβολικές από τους ιδιοκτήτες των ομάδων, που είχαν και την υποστήριξη του κομισάριου κ. Ντέιβιντ Στερν. Όπως είχε συμβεί την περίοδο 1998-99, όπου και διεξήχθησαν μόλις 50 ματς (έναντι του 82 που γίνονται διεξάγονται στην κανονική περίοδο), έτσι και τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

«Η συλλογική σύμβαση που μόλις έληξε δημιούργησε ρωγμές σε ένα σύστημα, που προκάλεσε μεγάλες οικονομικές ζημιές στις ομάδες. Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο επιχειρησιακό μοντέλο, το οποίο θα εξασφαλίζει και στις 30 ομάδες ότι θα μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και παράλληλα με τις σωστές κινήσεις να γίνουν κερδοφόρες» εξήγησε μετά την απόφαση ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής επαγγελματικής λίγκας κ. Ανταμ Σίλβερ.

Ο εκπρόσωπος των αθλητών, κ. Μπίλι Χάντερ έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη διαφορά τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και σε άλλα θέματα, τα οποία δημιουργούν ένα χάσμα που προς το παρόν είναι αδύνατον να γεφυρωθεί. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες εμμένουν στην απόφασή τους για μειώσεις με στόχο, όπως λένε, να μπουν όλες οι ομάδες σε τροχιά κερδοφορίας, όμως δεν μπορεί τα μόνιμα θύματα να είναι οι παίκτες».

Φαίνεται παραπάνω από σίγουρο ότι πολλοί αστέρες του NBA, θα «μεταναστεύσουν» προσωρινά στην Ευρώπη με πιθανότερους προορισμούς την Ισπανία, την Τουρκία και την Ρωσία, διότι εκεί υπάρχει περισσότερο ρευστό. Ήδη ο Νέναντ Κρίστιτς υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έρχονται και άλλοι..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NBA ευρώπη συμβόλαια παίκτες λοκ αουτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ