«Τριτοκοσμική εικόνα» παρουσιάζει το Πεδίον του Αρεως - iefimerida.gr

«Τριτοκοσμική εικόνα» παρουσιάζει το Πεδίον του Αρεως

«Τριτοκοσμική εικόνα» παρουσιάζει το Πεδίο του Αρεως
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπήρξε κάποτε ένας από τους σπουδαιότερους «πνεύμονες» πρασίνου στην Αθήνα. Αλλά πλέον το Πεδίον του Αρεως εδώ και καιρό παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Γεγονός που βέβαια επηρεάζει άμεσα τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, αλλά αποτελεί πλέον και αρνητική εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό. Αυτό επισημαίνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Σε επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ περιγράφει την εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες στο Πεδίο του Αρεως και ζητά άμεση λύση. Οπως επισημαίνει, το πάρκο τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει την εικόνα εγκαταλελειμμένου εργοταξίου, τη στιγμή που βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ το σημείο αποτελεί και την αφετηρία των λεωφορείων που συνδέουν την Αθήνα με τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

«Οι εικόνες των εργοταξικών πινακίδων και των μουσαμάδων που κρέμονται, του χώματος, των απεριποίητων δέντρων και της βλάστησης που ξεχειλίζει συνιστούν τριτοκοσμική εικόνα η οποία σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από το πλήθος των τουριστών που διέρχονται από το σημείο», αναφέρει η ΓΕΠΟΕΤ στην επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) Γιώργο Μπρούλια. Παράλληλα η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Η ομοσπονδία ζητά να γίνει το «αυτονόητο» όπως αναφέρει, να παραλάβει κάποιος αυτό το «ορφανό έργο», το οποίο «χρηματοδοτήθηκε πολυτελώς από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» ώστε να συντηρηθεί και να ενταχθεί στον τουριστικό σχεδιασμό της πόλης.

«Δεν συνιστούν δικαιολογία ούτε οι συναρμοδιότητες των φορέων, ούτε τα μελλοντικά σχέδια ανάπλασης του κέντρου που θα καταλήγουν στις παρυφές του Πεδίου του Αρεως. Χρειάζεται λύση τώρα, άμεσα με ελάχιστο κόστος και με τα υπάρχοντα μέσα», καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ