Στο δικαστήριο ο Λιονέλ Μέσι για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

Στο δικαστήριο ο Λιονέλ Μέσι για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής

Στο δικαστήριο ο Λιονέλ Μέσι για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να κάνει μία από τις γνωστές του ντρίπλες. Έτσι ο Λιονέλ Μέσι θα αναγκαστεί να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής που τον βαρύνουν.

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα κλήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου. Επειτα από έρευνα, οι ισπανικές αρχές διαπίστωσαν πως υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στα εισοδήματα που δήλωνε ο ποδοσφαιριστής το διάστημα 2006-2009. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο πατέρας του, καθώς οι Ισπανοί εκτιμούν πως το ύψος της φοροδιαφυγής τους ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μέσι θα απολογηθεί και το δικαστήριο θα κρίνει αν η υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσει σε δίκη. Αν καταδικαστεί κινδυνεύει με εξαετή ποινή φυλάκισης, κάτι που σημαίνει πως θα αναγκαστεί να καταβάλει το εξαπλάσιο ποσό από εκείνο που απέκρυψε, προκειμένου να μην βρεθεί πίσω από τα κάγκελα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέας, ο ποδοσφαιριστής και ο πατέρας του προσπάθησαν να αποφύγουν τη φορολογία πουλώντας τα δικαιώματα του παίκτη μέσω εταιριών στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ