Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV; - iefimerida.gr

Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV;

Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Citroen απ' ότι φαίνεται έχουν εδώ και χρόνια ένα απωθημένο με το διάδοχο του θρυλικού 2CV, που είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα και χαρακτηριστικά μοντέλα παγκοσμίως. Έτσι όταν πριν από κάποια χρόνια –πιο συγκεκριμένα το 2009- οι Γάλλοι παρουσίασαν το πρωτότυπο Rivolte οι πάντες έσπευσαν να το βαφτίσουν ως το καινούργιο 2CV.

Πρόσφατα το Rivolte, που πραγματικά αποτελεί μια πολύ καλή σύγχρονη παραλλαγή του στυλ του θρυλικού Citroen, ξαναβγήκε από τα συρτάρια και επανήλθε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά ως DS2 και με τη φήμη ότι θα παρουσιαστεί επίσημα το 2014, στο επόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα διοργανωθεί στο Παρίσι, να το ακολουθεί.

Η Citroen από την πλευρά της μπορεί να μην έχει δώσει κάποια επίσημη πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το DS2, αλλά οι διαρροές που πάντα υπάρχουν κάνουν λόγο για τη χρήση του πλαισίου του Peugeot 208, αλλά και των κινητήρων του, του τρικύλινδρου turbo των 1.200 κυβικών που κινεί και το 2008 συμπεριλαμβανομένου. Μάλιστα αναφορές υπάρχουν και για μια top εκδοχή με την ονομασία DS2 R, που θα έχει από 150 έως 200 ίππους.

Τόσο στην top όσο και στις απλές εκδόσεις του το DS2 θα συμπληρώσει από κάτω την υπάρχουσα γκάμα των Citroen DS (DS3, DS4, DS5), ενώ θα δηλώσει εμφατικά το παρόν με το ρετρό στυλ του –σε αντίθεση με ότι ισχύει με τα άλλα DS- σε μια κλάση που τελευταία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, αυτή των upper class μικρών μοντέλων.

Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV; | iefimerida.gr 0
Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV; | iefimerida.gr 1
Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV; | iefimerida.gr 2
Citroen DS2: Το σύγχρονο 2CV; | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ