H NASA ζητάει βοήθεια για να προστατεύσει τη Γη από επερχόμενους αστεροειδείς [βίντεο] - iefimerida.gr

H NASA ζητάει βοήθεια για να προστατεύσει τη Γη από επερχόμενους αστεροειδείς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα πρωτοβουλία της NASA «Asteroid Grand Challenge» ζητάει τη βοήθεια της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας προκειμένου να εντοπίζονται εγκαίρως αστεροειδής δυνητικά επικίνδυνοι για τη Γη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η NASA, με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία παρουσίασε πρόσφατα στα κεντρικά της γραφεία στην Ουάσιγκτον, ζητά τη βοήθεια ιδιωτών επιστημόνων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, διεθνών οργανισμών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τον εντοπισμό επερχόμενων αστεροειδών που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη Γη.

Η NASA,έχει τη δυνατότητα εντοπισμού περίπου του 95% των πιθανών «επικίνδυνων» ιπτάμενων αντικειμένων, ωστόσο με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελπίζει να καλύψει το 100%

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι αστεροειδείς ευθύνονται για την εξαφάνιση του 75% των διαφόρων ειδών του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και οι δεινόσαυροι και στην πραγματικότητα η Γη δεν έχει κανέναν αποτελεσματικό τρόπο για να αποτρέψει έναν πραγματικά απειλητικό αστεροειδή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ