Συνταγή για έναν απολαυστικό ντάκο κριθαρένιο με ξινομυζήθρα και ντοματίνια

Ας είναι καλά αυτοί οι Κρητικοί που έκαναν παγκόσμια μόδα τον ντάκο! Πρόκειται για το καλύτερο από τα καλοκαιρινά πιάτα για τους βιαστικούς, για όσους δεν θέλουν να τρώνε πρόχειρα junk food και για όσους επιθυμούν ένα καλό κορμί για το καλοκαίρι.

Εγώ προτείνω σήμερα έναν ντάκο με κριθαρένιο παξιμάδι.

  • Αυτό το πιάτο, πραγματικά, σηκώνει ό,τι υπάρχει στη διάθεση του καθενός.
  • Πιπεριές, μαϊντανό, δυόσμο, κάπαρη, ντοματίνια κόκκινα και κίτρινα, ντομάτες, ξυνομυζήθρα, μυζήθρα, τρίμματα τυριού.
  • Στον δικό μου ντάκο έβαλα αγγουράκι βιολογικό και ξερά καρύδια. Ετσι δημιούργησα ένα πλήρες πιάτο, δεν χρειάζεται να φάω τίποτα περισσότερο.
  • Προϋποθέτει καλό ελαιόλαδο και μυρωδάτη ρίγανη.
  • Αχ, ξέχασα, προσθέτω και λίγη σάρκα πορτοκάλι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ