Ασύρματος φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων λύνει τα χέρια των οδηγών - iefimerida.gr

Ασύρματος φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων λύνει τα χέρια των οδηγών

Ασύρματο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζει Γερμανική εταιρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρώτο ασύρματο φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζουν δύο μεγάλες εταιρείες. Μάλιστα, όπως εξηγούν οι σχεδιαστές, η φόρτιση θα είναι υπερβολικά απλή, αρκεί μόνο να παρκάρει ο οδηγός το αυτοκίνητο πάνω στον φορτιστή.

Η εταιρεία Bosch Automotive Solutions σε συνεργασία με τον όμιλο Evatran αναπτύσσουν ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα μπορούσε να γίνει το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο σύστημα του είδους του στις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με άλλα συστήματα φόρτισης το Plugless L2 System, προσφέρει ασύρματη αυτόματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να παρκάρει πάνω στον φορτιστή το όχημά του.

Σύμφωνα με την Bosch, είναι όλα μέρος της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας να «φέρει προσιτές επιλογές σε μια αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων»

«Η Bosch προσφέρει έναν προσιτό φορτιστή 240V για κάθε οδηγό ηλεκτρικού οχήματος» δήλωσε ο πρόεδρος της Bosch Automotive Ταρβίν Αφρι μιλώντας στο συνέδριο EDTA. «Η προσθήκη του Plugless L2 System, στα προϊόντα μας, μας βοηθά να παρέχουμε στους πελάτες μας την πιο δυναμική και πρωτοποριακή λύση φόρτισης»

Η Bosch θα παρέχει το σύστημα και θα είναι επίσης υπεύθυνη για την εγκατάσταση του στο σπίτι του οδηγού.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη δημιουργία του πρώτου ασύρματου συστήματος φόρτισης», δήλωσε η Ρεμπέκα Χιου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Evatran, «Το Plugless L2 δίνει στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων μια πιο άνετη και πιο αξιόπιστη επιλογή φόρτισης. Η συνεργασία μας με το υπάρχον δίκτυο της Bosch και περισσότερους από 1300 πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους συντήρησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, φέρνει ένα προϊόν που αλλάζει τον τρόπο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ