Δύο δικογραφίες για τα υποβρύχια θα διαβιβαστούν στη Βουλή - iefimerida.gr

Δύο δικογραφίες για τα υποβρύχια θα διαβιβαστούν στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο θα είναι τελικά οι δικογραφίες που θα διαβιβαστούν στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων την ερχόμενη εβδομάδα. Ήδη, το δεύτερο σκέλος διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για πρώην υπουργούς από το 2002 έως το 2009.

Μαζί με το πρώτο σκέλος που καλύπτει το χρονικό διάστημα από το 1998 έως το 2002 η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης αναφέρεται στις περιόδους υπουργίας των Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Σπηλιωτόπουλου και Ε. Μεϊμαράκη χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε πόσους και ποιους από αυτούς «σκόνταψε» η έρευνα.

Μάλιστα, για το πρώτο σκέλος από το 1998 έως το 2002, η δικογραφία αναφέρεται και στα μέλη του ΚΥΣΕΑ που έλαβαν αποφάσεις.

Μετά τα νέα στοιχεία που έφτασαν χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το ΣΔΟΕ και αφορούν τη περίοδο 2002- 2009 αναζητούνται τυχόν ποινικές ευθύνες στη μη ενεργοποίηση των ρητρών που προέβλεπαν οι αρχικές συμβάσεις λόγω μη εκτέλεσης των αντισταθμιστικών ωφελών, κακοτεχνιών του υλικού και μη έγκαιρης παράδοσης.

Tην ερχόμενη εβδομάδα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης αναμένεται να έχει καταλήξει στην απόφαση διαβίβασης του συνόλου της δικογραφίας στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα 37 πρόσωπα που ήδη έχουν περάσει τη πόρτα της εισαγγελίας πρωτοδικών, πρόκειται να σταλούν και νέες κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εφέτη ανακριτή θα ζητήσει η ΝΔ

Στο μεταξύ την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει τον ορισμό εφέτη - ανακριτή στην υπόθεση των υποβρυχίων ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης, ζητώντας παράλληλα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ταχύτερη δυνατή περάτωση της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μιχελάκης, «Λόγω της σοβαρότητας του σκανδάλου των Υποβρυχίων, του αριθμού των εμπλεκομένων προσώπων, της πιθανότητας ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε, τυχόν, ενασχόληση επιτροπών της Βουλής με τη συγκεκριμένη υπόθεση:

1. Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται.

2. Εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων και κατά πολιτικών προσώπων για αδικήματα, που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού Εφέτη – Ανακριτή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ