Ο ελάχιστος ύπνος κάνει τόσο κακό στην υγεία όσο και το κάπνισμα μαριχουάνας - iefimerida.gr

Ο ελάχιστος ύπνος κάνει τόσο κακό στην υγεία όσο και το κάπνισμα μαριχουάνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν είστε από αυτούς που έχετε κάνει τη νύχτα μέρα, κοινώς δεν κοιμάστε αρκετά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως συγκεντρώνετε αρκετά περισσότερες πιθανότητες να παχύνετε. Το λένε οι επιστήμονες.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως όσο λιγότερο κοιμόμαστε τη νύχτα, τόσο αυξάνεται ένα μόριο που αυξάνει την όρεξη. Συγκεκριμένα, Αμερικανοί επιστήμονες παρατήρησαν πως άνθρωποι που κοιμούνταν μόνο 4,5 ώρες είχαν ανεβασμένα επίπεδα του μορίου 2-AG το οποίο ελέγχει το επίπεδο ευχαρίστησης στο φαγητό και μας κάνει να τρώμε περισσότερο.

Οι επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου είναι παρόμοιες μ' εκείνες της χρήσης μαριχουάνας που προκαλεί λαιμαργία. «Οι έρευνες μας έχουν δείξει πως οι λίγες ώρες ύπνου αυξάνουν την πείνα και την όρεξη για φαγητό», δήλωσε η Εριν Χάνλον καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Σικάγο και συνέχισε: «Ο μηχανισμός της βουλιμίας έπειτα από περιορισμένο ύπνο οφείλεται σ' αυτό το ενδοκανναβοειδές μόριο που ονομάζεται 2-AG».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ