Μέχρι το 2035 θα έχουμε ρομποτικά σώματα - iefimerida.gr

Μέχρι το 2035 θα έχουμε ρομποτικά σώματα

Ρομποτικά σώματα θα έχουμε μέχρι το 2035 υποστηρίζει Ρώσος μεγιστάνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται σαν σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας κι όμως είναι πραγματικότητα: Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ιτσκοβ σκοπεύει να γίνει αθάνατος και μάλιστα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι μας θα έχουμε ρομποτικά σώματα μέχρι το 2035

Ο Ντμίτρι Ιτσκοβ, υποστηρίζει ότι το ρομποτικό σώμα είναι η εξέλιξη του ανθρώπου και σε αυτά τα πλαίσια έχει ξεκινήσει το project «2045 Initiative» στα πλαίσια του οποίου θα δημιουργήσει ένα avatar, έναν «τεχνητό μη-βιολογικό φορέα» όπως το αποκαλεί, στο οποίο θα μεταφέρει τον εγκέφαλο και την προσωπικότητα του.

Συγκεκριμένα, ο Ιτσκοβ αναφέρει ότι στα επόμενα 7 χρόνια θα δημιουργούνται τεχνητά ρομποτικά σώματα (avatars) πιστά αντίγραφα των δικών μας και ικανά να χειρίζονται αντικείμενα και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον όπως ακριβώς και ο άνθρωπος, ωστόσο το δύσκολο μέρος θα είναι η μεταμόσχευση του ανθρώπινου εγκεφάλου στο σώμα-ρομπότ, η οποία δε μπορεί να γίνει νωρίτερα από 10 χρόνια. Ωστόσο όπως αναφέρει, ο Ιτσκόβ, μέχρι το 2035 η ανθρώπινη προσωπικότητα θα έχει μεταφερθεί πλήρως σε αυτό.

Με αυτό τον τρόπο ο Ιτσκοβ θεωρεί ότι η διάρκεια της ζωής μας θα επεκταθεί για χιλιάδες χρόνια και οι υποσχέσεις του Ρώσου επιχειρηματία τράβηξαν τον ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, ενώ ήδη το MIT, το UC Berkeley και άλλα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο project.

Μέχρι το 2035 θα έχουμε ρομποτικά σώματα | iefimerida.gr 0
Μέχρι το 2035 θα έχουμε ρομποτικά σώματα | iefimerida.gr 1
Μέχρι το 2035 θα έχουμε ρομποτικά σώματα | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ