Τα επτά Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη στην Αθήνα -Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών - iefimerida.gr

Τα επτά Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη στην Αθήνα -Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Πρεμιέρα για τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη -Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόβουν κορδέλα τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη και ο Δήμος Αθηναίων προσδοκά πως με τη λειτουργία τους θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, αφού θα διεκπεραιώνονται 154 συναλλαγές.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης θα λειτουργούν στα γραφεία καθεμιάς από τις επτά δημοτικές κοινότητες, με εξαίρεση την 6η κοινότητα που θα βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Θα έχουν διευρυμένο ωράριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και ειδικότερα τις καθημερινές 08.00-20.00 και το Σάββατο 08.00-14.00.

Ολες οι συναλλαγές που θα διεκπεραιώνονται θα αφορούν αμιγώς υπηρεσίες του δήμου και όχι άλλων δημόσιων φορέων.

Τα Σημεία Εξυπηρέτησης διαφέρουν από τα ΚΕΠ

Στα ΚΕΠ μπορεί ένας πολίτης να ζητήσει αντίγραφο ποινικού μητρώου αλλά δεν μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να λάβει προνοιακό επίδομα ή αντίγραφο οικοδομικής άδειας. Ολες αυτές τις συναλλαγές θα μπορεί πλέον να κάνει μέσω των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη.

Μεταξύ των διαδικασιών που θα πραγματοποιούνται από τα Σημεία Εξυπηρέτησης είναι το σύνολο εκείνων που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λπ.), θέματα Δημοτολογίου και έκδοσης πιστοποιητικών, ζητήματα Δημοτικής Αστυνομίας κ.ά.

Ωστόσο, δεν θα γίνεται διακίνηση μετρητών σε αυτά. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα συστήματα αυτόματων πληρωμών με μετρητά ή με κάρτα, όπου θα μπορούν να πληρώνονται κλήσεις ή παράβολα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ