Γιάννα Αγγελοπούλου: Δεν κάνω κόμμα, αλλά ήρθα για να μείνω - iefimerida.gr

Γιάννα Αγγελοπούλου: Δεν κάνω κόμμα, αλλά ήρθα για να μείνω

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρη για τον εαυτό της και για τις πράξεις της όσο βρισκόταν στη θέση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004, εμφανίστηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, που επέρριψε ευθύνες για το κόστος των αγώνων στην τότε κυβέρνηση.

Η κυρία Αγγελοπούλου, μιλώντας στους «Φακέλους» στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχασε τρία πολύτιμα χρόνια και μετά ήταν σε πανικό, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι δαπάνες. Σχετικά με το βιβλίο της, το «My Greek Drama», τόνισε πως οι πολιτικοί που αναφέρονται σ' αυτό θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα.

«Η κυβέρνηση έχασε τα πρώτα 3 χρόνια και μετά η ΔΟΕ τη στρίμωξε. Εγώ ήμουν στη μέση», είπε αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνέχισε: «Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό ότι δεν προλάβαινε, έκανε ό,τι της έλεγαν. Το έβλεπα ότι οικονομικά από πλευράς κυβέρνησης ξέφευγαν οι Αγώνες. Είπα στον πρωθυπουργό να βάλουμε και ιδιώτες. Μου είπε, πώς θα το πάρουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος. Μη ρωτάτε εμένα για το τι ξόδεψαν οι κυβερνήσεις. Για τα χρήματα που μου έδωσαν να διαχειριστώ, έκανα το καλύτερο πράγμα. Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν μπορεί να φαίνονται πολλά, όμως ήταν όλα ελεγμένα και αφήσαμε και χρήματα στο κράτος. Ζητούσαμε τα χρήματα που χρειαζόταν για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τους οποίους τους ζήτησε η ίδια η Ελλάδα. Στην οργανωτική επιτροπή δεν έγιναν σπατάλες. Για τα χρήματα που ξόδεψε η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη η Ελλάδα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν το κράτος δεν είχε χάσει τα τρία πρώτα χρόνια. Μου ζήτησαν να διευθετήσω τους αγώνες κι όταν έχασαν χρόνο μου ζήτησαν να γυρίσω πίσω και να τους οργανώσω. Το να λέμε ότι οι Ολυμπιακοί συνετέλεσαν στην κρίση, είναι παρανοϊκό. Ποιος δεν ήξερε για το κόστος των Αγώνων; Οι πάντες ήξεραν.

Η κυρία Αγγελοπούλου διέψευσε τα σενάρια που τη θέλουν να πολιτεύεται στην Ελλάδα, λέγοντας: «Βάλτε το τρέιλερ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θα κάνει κόμμα, μόνη ή με άλλους», ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως «ήρθα για να μείνω» και να τονίσει πως μετά τους Ολυμπιακούς «εξαφανίστηκα γιατί η χώρα μου δεν μου έδωσε ευκαιρία να κάνω κάτι».

Σχετικά με το best seller βιβλίο της «My Greek Drama», είπε: «Με απογοήτευσαν οι πολιτικοί. Κάποιους τους κάλυψα. Να είναι ευχαριστημένοι με αυτά που γράφω στο βιβλίο. Δεν χτυπάω κανέναν, λέω τα πράγματα όπως έγιναν, με ονόματα και είμαι πάρα πολύ ευγενής. Εγραψα το βιβλίο για να τους πω ότι η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της κρίσης. Η λέξη Δράμα είναι η διαδρομή. Ενα σκηνικό που έχει μέσα πάθη, δράμα, επιτυχία και λύτρωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ