Ομαδική συμπλοκή Αλβανών και Αράβων κρατουμένων στην Κω για τον έλεγχο της φυλακής - iefimerida.gr

Ομαδική συμπλοκή Αλβανών και Αράβων κρατουμένων στην Κω για τον έλεγχο της φυλακής

Ομαδική συμπλοκή Αλβανών και Αράβων κρατουμένων στην Κω για τον έλεγχο της φυλακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρότατα επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στις φυλακές της Κω μεταξύ ομάδων κρατουμένων Αλβανικής και Αραβικής καταγωγής που είχαν ως αιτία την προσπάθεια ελέγχου στο εσωτερικό της συγκεκριμένης φυλακής.

Η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε τα χειρότερα και μετά από περίπου μισή ώρα εξομαλύνθηκε η κατάσταση καθώς συνελήφθησαν και έξι άτομα ως πρωταίτιοι.

Χαρακτηριστικό είναι το χρονολόγιο της σύγκρουσης όπως καταγράφεται στο τοπικό ιστολόγιο kosdaily.gr

Κυριακή 16 Ιουνίου 08.50

Λίγο πριν ξεκλειδωθούν οι θάλαμοι και οι κρατούμενοι εξέλθουν για προαυλισμό η ομάδα των Αλβανών κρατουμένων και η ομάδα των Αραβόφωνων κρατουμένων προετοιμάζονται να συγκρουστούν αφού εδώ και μέρες οι Αραβικής καταγωγής αριθμητικά έχουν αυξηθεί και θέλουν να είναι τα «αφεντικά» στο εσωτερικό της φυλακής. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους με τους Αλβανούς που κυριαρχούν πολλά χρόνια.

09.00

Με το ξεκλείδωμα των θαλάμων δεν προλαβαίνουν να περάσουν τα πρώτα 3 λεπτά και στον αίθριο χώρο έξω από τους θαλάμους αρχίζουν οι πρώτες αψιμαχίες που λίγο αργότερα καταλήγουν σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των κρατουμένων. Αρχίζουν να χρησιμοποιούν πέρα από κλωτσιές και μπουνιές ότι βρίσκεται τριγύρω τους ώστε να επιτεθούν ο ένας στον άλλο.

09.05

Αμέσως σημαίνει συναγερμός στην φυλακή και τόσο οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι Εξωτερικοί Φρουροί καλούν ενισχύσεις προσωπικού και ενημερώνουν την αστυνομία να στείλει δύναμη περιμετρικά του καταστήματος. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά καταφθάνει η επιφυλακή της Εξωτερικής Φρουράς όσο και περιπολικά από το τμήμα.

09.10

Εχουν κλειδωθεί όλοι οι χώροι του καταστήματος κράτησης και περιμετρικά υπάρχει ενισχυμένη δύναμη. Τόσο ο διευθυντής του καταστήματος όσο και ο αρχιφύλακας της σωφρονιστικής υπηρεσίας βρίσκονται κοντά στο συμβάν ώστε να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις και χαθεί ο έλεγχος με μια γενικευμένη εξέγερση και βαρύτατους τραυματισμούς.

Καταλυτικό ρόλο στον τερματισμό της συμπλοκής έπαιξε η παρέμβαση σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι διακινδυνεύοντας πλήρως την σωματική τους ακεραιότητα μπήκαν ανάμεσα στην συμπλοκή δεκάδων ατόμων τους χώριζαν και τους συμβούλευαν να σταματήσουν.

09.30

Οι υποκινητές της σύγκρουσης -6 άτομα οδηγούνται στο πειθαρχείο του καταστήματος και αμέσως αρχίζει η κατάσταση να εξομαλύνεται. Παρά ταύτα το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Οι κρατούμενοι απομονώνονται στους θαλάμους τους ώστε να μην έχουν επαφή οι αντιμαχόμενες πλευρές.

10.00

Γίνεται έλεγχος για τραυματίες και απομακρύνονται όλα τα αντικείμενα που έχουν σπάσει από την συμπλοκή. Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταφέρονται εκτός 2 κάδοι σκουπίδια με σπασμένα υλΟμαδική συμπλοκή Αλβανών και Αράβων κρατουμένων στην Κω για τον έλεγχο της φυλακήςικά που χρησιμοποιήθηκαν τα οποία ελέγχονται όλα ένα προς ένα.

12.30

Συγκροτείται με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης μικτό κλιμάκιο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους,εξωτερικούς φρουρούς και αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας για να γίνει έρευνα στους θαλάμους των κρατουμένων για απαγορευμένα αντικείμενα.

14.00

Λήγει η έρευνα στο εσωτερικό της φυλακής με ευρήματα αυτοσχέδια όπλα και λάμες.

Ακολουθεί ησυχία στο κατάστημα κράτησης ώσπου γύρω στης 19.30 κρατούμενος εξέρχεται τραυματισμένος στο πρόσωπο από συγκρατούμενους του. Οδηγείται εκτάκτως στο νοσοκομείο Κω όπου υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία και οι γιατροί αποφασίζουν την παραμονή του εκεί για προληπτικούς λόγους λόγω των τραυμάτων που φέρει στο κεφάλι.

Αυτά είναι τα ακριβή γεγονότα που συνέβησαν στην φυλακή σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες του προσωπικού που συλλέξαμε όσο και περίοικων που παρακολούθησαν από τα κτίρια απέναντι όσα συνέβησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ