Βέτο Πούτιν στους G8 για να... σώσει τον Ασαντ - iefimerida.gr

Βέτο Πούτιν στους G8 για να... σώσει τον Ασαντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκκλησή τους για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης για τη Συρία που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο των ανταρτών με τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Ασαντ, ανανέωσαν οι παγκόσμιοι ηγέτες στο συνέδριο της G8.

Δίχως, όμως, να αναφέρουν πουθενά το όνομα του Σύρου προέδρου ή να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του. Λόγω Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε να συνυπογράψει κείμενο που θα αναφερόταν στον Ασαντ και με δηλώσεις του τόνισε πως η σύνοδος G8 δεν πρέπει να οπλίσει τα χέρια των ανταρτών για να αποφύγει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες όπως ο αποκεφαλισμός του Αγγλου στρατιώτη στους δρόμους του Λονδίνου. Ο Πούτιν, δηλαδή, επανέλαβε όσα δήλωσε χθες ο Ασαντ.

Εστω και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πούτιν, έστω και χωρίς αναφορά στον Σύρο πρόεδρο η G8 εξέδωσε ένα κείμενο σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, συμφώνησε στην οικονομική βοήθεια των πληγέντων με 1,5 δισ. ευρώ και στη δημιουργία μεταβατικής κατάστασης για τη μετά Ασάντ εποχή, όταν έρθει αυτή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για αποτυχία της G8 τόνισε πως η συμφωνία των ηγετών είναι ισχυρή και συγκροτημένη. «Δεν είναι μυστικό ότι υπήρξαν διαφορετικές απόψεις στο τραπέζι των G8 για την Συρία, αλλά όλοι μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο, να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κρίση και να βοηθήσουμε τους Σύρους να πετύχουν την αλλαγή που επιθυμούν στην χώρα τους», είπε ο Κάμερον και πρόσθεσε: «Αυτοί που παραμένουν πιστοί στον Ασαντ, αλλά αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να φύγει και επιθυμούν την ηρεμία στην χώρα τους, θα πρέπει να συνταχθούν στο πλευρό μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ