G8: Συμφωνία για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

G8: Συμφωνία για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

G8: Συμφωνία για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φοροδιαφυγή και ιδιαίτερα οι offshore εταιρείες μπαίνουν στο στόχαστρο των ισχυρών. Οι ηγέτες που μετέχουν στη συνάντηση των G8 στο Μπέλφαστ ήδη κατέληξαν σε αρχική συμφωνία στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, με κοινή τους δήλωση τάχθηκαν υπέρ της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να «καταπολεμηθεί η μάστιγα της φοροδιαφυγής».

Τη δήλωση θα ακολουθήσει ανακοίνωση, που θα περιλαμβάνει και τις λεπτομέρειες για τις δεσμεύσεις των χωρών στο ζήτημα.

Οι εταιρείες οφείλουν να γνωρίζουν ποιος είναι πραγματικά ο κάτοχός τους και οι φορολογικές αρχές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να εξασφαλίζουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες εύκολα προκειμένου να επιβάλουν το νόμο, επισημαίνουν οι αρχηγοί των κρατών που μετέχουν στη G8.

Ετσι στο στόχαστρο μπαίνουν οι εταιρείες- βιτρίνες, που επιτρέπουν να αποκρύπτονται οι πραγματικοί δικαιούχοι σε offshore. Οπως αναφερει η δήλωση, οι χώρες θα πρέπει να «τροποποιήσουν τους κανονισμούς τους που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα κέρδη τους από την μία χώρα στην άλλη για να γλιτώσουν από την φορολογία και οι πολυεθνικές οφείλουν να ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές ποιους φόρους πληρώνουν και πού».

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν τα ποσά που καταβάλλουν στην κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τα εισοδήματά τους που προέρχονται από τις εταιρείες αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ