Παγκόσμια κατακραυγή για τo περιοδικό Vice - Αναγκάστηκε να αποσύρει προκλητική φωτογράφηση «ύμνο» στην αυτοκτονία [εικόνα]

Γνωστό για την αντισυμβατικότητά του και την ροπή του προς την πρόκληση το περιοδικό Vice, φαίνεται πως αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια. Βασικό θέμα και εξώφυλλο στο τελευταίο του τεύχος ήταν μια φωτογράφηση μόδας που παρουσίαζε τις τελευταίες στιγμές γνωστών καλλιτεχνών όπως η Σίλβια Πλάθ και η Βιρτζίνια Γουλφ που αυτοκτόνησαν.

Οι φωτογραφίες «ανέβηκαν» στην ιστοσελίδα του περιοδικού πριν από μερικές μέρες και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Μεγάλα ΜΜΕ χαρακτήρισαν το θέμα του Vice αρρωστημένο, ενώ οργανώσεις για ψυχικά ασθενείς τόνισαν πως το αποτέλεσμα της φωτογράφησης είναι τουλάχιστον προκλητικό.

Το consept του περιοδικού με τίτλο «Τα τελευταία λόγια» ήταν η σκηνοθετημένη, εικαστική λήψη διάσημων ανθρώπων του πολιτισμού τη στιγμή που αφαίρεσαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους ο ιστορικός Αϊρος Τσανγκ, οι νομπελίστες Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν και Σανμάο.

Η φωτογράφηση της Αναμπελ Μέχραν θα συμπεριλαμβανόταν στο τελευταίο τεύχος του Vice, αλλά οι υπεύθυνοι του περιοδικού την απέσυραν έπειτα από την παγκόσμια κατακραυγή και ζήτησαν συγνώμη. «Ηταν μια απίστευτα κακόγουστη επιλογή, η αυτοκτονία δεν είναι δήλωση μόδας», είπε το διάσημο πρώην μοντέλο Τζένα Σάουερς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ