Ράσμουσεν: «Δυστυχώς η Ευρώπη βρίσκεται σε λάθος χέρια» - iefimerida.gr

Ράσμουσεν: «Δυστυχώς η Ευρώπη βρίσκεται σε λάθος χέρια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αδυναμία της Ε.Ε να καταλήξει σε "αληθινές ευρωπαϊκές λύσεις", επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νιρούπ Ράσμουσεν. Κι φαίνεται και στην περίπτωση της Ελλάδας όπως είπε "τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν τα δάνεια". "Πρώτον, δόθηκαν πολύ αργά, δεύτερον θα έπρεπε να είναι πιο ευρωπαϊκά" τόνισε σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ.

"Προέρχομαι από την βόρεια Ευρώπη" είπε. "Δεν θέλω να πουλήσω πνεύμα λέγοντας στους Ελληνες τι να κάνουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μεγάλωσα φτωχός στα δυτικά της χώρας μου, ξέρω τι θα πει φτώχεια και απελπισία, αυτή που νιώθουν οι Ελληνες. Το μήνυμα μου είναι: κατανοώ τον πόνο σας καταλάβετε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη είναι σε λάθος χέρια."

Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα και τον σύντροφο του Γιώργο Παπανδρέου. " Ας συνεργαστούμε προοδευτικά σε όλα τα μέτωπα" είπε. "Θα κάνω ότι μπορώ εκ μέρους των ευρωπαίων σοσιαλιστών, των σοσιαλιστικών και των προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων για να σας βοηθήσω, να βοηθήσω την Ελλάδα, την κυβέρνηση γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δείξει τον δρόμο στις πλέον δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Χωρίς αυτόν θα ήταν ολοκληρωτικό χάος. Απευθύνω λοιπόν έκκληση προς τον ελληνικό λαό, ας συνεργαστούμε, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Η λύση δεν θα βρεθεί στους δρόμους. Η λύση θα βρεθεί σε μια νέα συνεργασία."

πηγή: zoomnews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ