H νύχτα που ο Ωνάσης σαγήνευσε την Κάλλας κι έκαναν έρωτα στο πάτωμα του γιοτ, ενώ Μενεγκίνι και Λιβανού κοιμόντουσαν

Η ντίβα της όπερας με κόκκινο μπικίνι, ο μυθικός Ωνάσης με τα μαύρα γυαλιά του, το φλερτ μπροστά στα μάτια του Μενεγκίνι και της Λιβανού και η νύχτα που άρχισε η παθιασμένη σχέση της Κάλλας με τον Ωνάση πρωταγωνιστούν στην αφήγηση της Σίβυλλας.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος η Σίβυλλα εξηγεί πώς εξελίχθηκε το φλερτ, πώς έπεισε ο Ωνάσης την Κάλλας να πέσει στην αγκαλιά του και την πρώτη τους ερωτική συνεύρεση. Γράφει μεταξύ άλλων η Σίβυλλα σήμερα:

«Λίγο πριν η "Christina 'O" κατηφορίσει στα νερά της Μεσογείου ας θυμηθούμε τον τρόπο που χρησιμοποίησε ο «Ari The Greek» για να ρίξει τη διάσημη αλλά «ντροπαλή» τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας στο κρεβάτι του. Το περιστατικό συνήθιζε να διηγείται ο κολλητός του Ωνάση, πρώην Πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιόνας Ουίνστον Τσόρτσιλ. «Ο Αρης το έπαιζε... μπλαζέ!» αστειευόταν ο Τσόρτσιλ. «Ενας εξαίσιος τρόπος για να πετύχει το σκοπό του» υποστήριζε πίνοντας τη ροζ σαμπάνια που έφερε το όνομά του.

Το φλερτ και το κόκκινο μπικίνι
Η Μαρία είχε χάσει πολλά κιλά μετά τις επίμονες προσπάθειες του Ιταλού συζύγου και μάνατζέρ της, του δαιμόνιου Μπατίστα Μενεγκίνι. Ο Ωνάσης τους κάλεσε στο σκάφος του το καλοκαίρι του 1959. Εκείνο το μεσημέρι η Κάλλας είχε επιλέξει ένα κόκκινο μπικίνι το οποίο τόνιζε μοναδικά τις προκλητικές καμπύλες της. Λίγο πριν βυθιστεί στο νερό κοίταζε έντονα στα μάτια τον άνδρα που την παρακολουθούσε καθισμένος στην πολυθρόνα του.

Ο Άρης Ωνάσης διασκέδαζε αφάνταστα εκείνο το καυτό μεσημέρι. Μέσα από τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά του μπορούσε να παρακολουθεί με άνεση την προσπάθεια της μεγαλύτερης σοπράνο του κόσμου να αιχμαλωτίσει τις σκέψεις και τις αισθήσεις του.

Η Λιβανού, ο Άρης, η τραγουδίστρια
Το ίδιο βράδυ ο μεγιστάνας και η κορυφαία καλλιτέχνης της όπερας έκαναν έρωτα στο πάτωμα του κεντρικού σαλονιού της θαλαμηγού. Ήταν τέτοιο το πάθος που δεν... πρόλαβαν να πάνε στην κρεβατοκάμαρα! Ακριβώς από κάτω, στις διακοσμημένες με μάλλον κιτς τρόπο καμπίνες, κοιμόντουσαν οι σύζυγοί τους. Η Τίνα Λιβανού και ο Μενεγκίνι. Την επόμενη μέρα η κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού μάζεψε τα πράγματά της και εγκατέλειψε τη θαλαμηγό. Ο Μενεγκίνι κατάλαβε ότι είχε ηττηθεί από τον «λαϊκό», πάμπλουτο, σκληροτράχηλο Έλληνα ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του προτιμούσε να ακούει... Κόκοτα αντί για όπερα.

Η Τίνα αποκαλούσε πάντα την Κάλλας «η τραγουδίστρια». Ο Άρης όμως και η Μαρία δεν έδιναν σημασία. Μια θυελλώδης ερωτική ιστορία είχε ξεκινήσει. Έμειναν μαζί για εννέα χρόνια. Μέχρι που η χήρα του Τζον Κένεντι έκανε την εμφάνισή της στο "Christina 'O". Η λεπτεπίλεπτη, très chic Τζάκι...»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ