Το πρώτο τους αιολικό πάρκο παραγωγής ενέργειας, απέκτησαν οι Σεϊχέλες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πρώτο τους αιολικό πάρκο παραγωγής ενέργειας, απέκτησαν οι Σεϊχέλες [εικόνες]

Το πρώτο τους αιολικό πάρκο παραγωγής ενέργειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος συμμετέχουν ενεργά πλέον και οι Σεϊχέλες, οι οποίες πρόσφατα απέκτησαν το πρώτο τους αιολικό πάρκο, σε μία προσπάθεια απεξάρτησης από τις γεννήτριες ντίζελ.

Το αιολικό πάρκο κατασκευάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος ανανεώσιμης ενέργειας που εφαρμόζεται στο σύμπλεγμα των 115 νησιών του Ινδικού Ωκεανού.

Το πορτ Βικτόρια, όπως ονομάστηκε το πάρκο, φιλοξενείται στη νήσο Μαέ όπου ζει το 90% του πληθυσμού, έχει ισχύ 6MW και αποτελείται από 8 ανεμογεννήτριες, ενώ την κατασκευή του πάρκου ανέλαβε η εταιρεία Masdar με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης του Αμπού Ντάμπι.

Οι ανεμογεννήτριες σχεδιάστηκαν για ανέμους χαμηλών έως μέτριων ταχυτήτων, ενώ είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν στο αλάτι και την υγρασία.

Το πρωτοποριακό πάρκο του νησιού θα καλύπτει το 8% των ενεργειακών αναγκών του πληθυσμού, τροφοδοτώντας 2.100 νοικοκυριά και ταυτόχρονα, η απεξάρτηση από τις γεννήτριες ντίζελ θα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από 5.500 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ