Πόσο αξίζουν οι φαν της Apple; Σχεδιάγραμμα με τα κέρδη της εταιρείας από κάθε χρήστη - iefimerida.gr

Πόσο αξίζουν οι φαν της Apple; Σχεδιάγραμμα με τα κέρδη της εταιρείας από κάθε χρήστη

Πόσο αξίζουν οι φαν της Apple; Σχεδιάγραμμα με τα κέρδη της εταιρείας από κάθε χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι συνηθισμένη πρακτική για τις μεγάλες εταιρείες να υπολογίζουν την αξία τους με το ρυθμό που ξοδεύουν οι πελάτες τους. Σίγουρα πάντως ο αριθμός των πελατών της Apple είναι αξιοπρόσεκτος, αφού ήδη το iTunes αριθμεί πάνω από 500.000.000 χρήστες.

Κατά τη διάρκεια του Apple Worldwide Developers Conference 2013, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε ότι το iTunes Store διαθέτει 575.000.000 λογαριασμούς, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι συνδεδεμένοι με χρεωστική κάρτα.

Ωστόσο τα κέρδη τα οποία αποφέρει ο κάθε χρήστης ετησίως στην Apple είναι εξίσουν εντυπωσιακά, όπως φαίνεται κι από τα σχετικά γραφήματα που παρουσίασε ο Ορας Ντεντιου.

Συγκεκριμένα, όσο αφορά τον αριθμό λογαριασμών, τα γραφήματα δείχνουν ότι η Apple προσθέτει περίπου 500.000 λογαριασμούς κάθε μέρα και κάθε λογαριασμός από αυτούς ισοδυναμεί με 40 δολάρια κέρδη ετησίως.

Επίσης, πέρα από τις διαδικτυακές αγορές μουσικής και εφαρμογών, αν λάβουμε υπόψιν ότι κάθε λογαριασμός iTunes, αντιστοιχεί σε τουλάχιστον μία συσκευή, τότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 865 εκατομμύρια Apple συσκευές, προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στον αμερικάνικο κολοσσό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ