Η γιορτή της μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με ελεύθερη είσοδο - iefimerida.gr

Η γιορτή της μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με ελεύθερη είσοδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, γιορτάζει και φέτος το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανοίγοντας τον καταπράσινο Κήπο του για όσους αναζητούν έναν χώρο ιδανικό για να απολαύσουν ζωντανά καλή μουσική.
Ο Κήπος του Μεγάρου θα υποδεχθεί έλληνες και ξένους δεξιοτέχνες, ερμηνευτές και συγκροτήματα, που έχουν ως κύριο μέλημά τους τη μουσική απόλαυση που συνεπάγεται κάθε είδους εμπνευσμένη και πρωτότυπη ερμηνεία.

Ο λόγος για την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τον αρχιμουσικό της, Γιώργο Πέτρου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που θα ερμηνεύσει κλασικά κι αγαπημένα συμφωνικά έργα με τζαζ στοιχεία (των Γκέρσουϊν, Μπερνστάιν και Μιγιώ). Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass και τους Helvetic Fiddlers που θα διασκευάσουν συναρπαστικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια γιόντελ βγαλμένα μέσα από τα ελβετικά λιβάδια αλλά και τη νεαρή «πρέσβειρα» της εγχώριας σόουλ και τζαζ σκηνής Ιντρα Κέιν, γνωστή για τις εκρηκτικές διασκευές πασίγνωστων σύγχρονων τραγουδιών που επιχειρεί.

Μοιρασμένο στις δύο σκηνές του Κήπου, το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκινά στις 8 το βράδυ με τους Helvetic Fiddlers, το πρωτότυπο μουσικό σύνολο από την Ελβετία που δημιουργήθηκε με σκοπό να αναβιώσει την ξεχασμένη λαϊκή ελβετική μουσική του 18ου και 19ου αιώνα. Η συναυλία του συγκροτήματος Helvetic Fiddlers γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 20:45, τη θέση τους στη γιορτή της Μουσικής στον κήπο του Μεγάρου θα πάρουν τα μέλη της Καμεράτα και ο αρχιμουσικός της Γιώργος Πέτρου. Η πολυβραβευμένη Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα που ετοιμάζει ειδικά για τη βραδιά αυτή.

Μια μοναδική πρόταση για τη Γιορτή της Μουσικής έρχεται και από το δημοφιλές συγκρότημα Melos Brass (θα ανέβει στη Σκηνή στις 21:30) για ένα 45λεπτο πρόγραμμα με έργα των: Κ. McKee (Vuelta del Fuego), S. Kompanek (Killer Tango), L. Βernstein (West Side Story/Maria & America), K. Weil (Youkali/Tango Habanera), En.Crespo (Vals Peruano), A. Piazzola (Liber Tango), J. Cezar (Brazil).

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών -υπό τη διεύθυνση του ανερχόμενου ολλανδού αρχιμουσικού Μπας Βίγκερς- από τις 22:15 έως τις 23:00, αναλαμβάνει να δώσει τζαζ χρώμα στη βραδιά με έντονο ρυθμό, χιούμορ και καλοκαιρινή διάθεση. Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του κήπου η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει μερικές από τις πιο γοητευτικές σελίδες του ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, την υποβλητική «Γαλάζια Ραψωδία» του Τζορτζ Γκέρσουϊν (με σολίστ στο πιάνο τον νεότατο και ταλαντούχο Απόστολο Παληό), τη δημοφιλέστατη Εισαγωγή για ορχήστρα από την σατιρική οπερέτα «Candide» του Λέοναρντ Μπερνστάιν και το διασκεδαστικό έργο «Το βόδι πάνω στη στέγη» του ευρηματικού Γάλλου συνθέτη Νταριούς Μιγιώ.

Στο αποκορύφωμα της Γιορτής (στις 23:00), στη Σκηνή θα πάρει τη θέση του ένα από τα πιο χαρισματικά κορίτσια της εγχώριας τζαζ και σόουλ μουσικής σκηνής, γνωστή για την εκρηκτική σκηνική παρουσία της στις ζωντανές της εμφανίσεις. Η Ιντρα Κέιν θα ερμηνεύσει δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές διάσημων τραγουδιών των Massive Attack («Safe from harm»), Stevie Wonder («Superstition», «Higher ground»), Jamiroquai («Deeper Underground», «Love foolosophy»), Imany («You will never know»), Rihanna («Diamonds»), Cure («Love song»), Sade («Paradise»), Hooverphonic («Mad about you»), Amy Winehouse («Rehab»), Alicia Keys («If I ain’t go you») κ.ά., συνοδευόμενη από την ξεχωριστή μπάντα των Αλέξανδρου Λιβιτσάνου (πλήκτρα), Σταύρου Χειλά και Φώτη Δεληνικόλα (κιθάρα), Δημήτρη Μποσινάκου (τύμπανα) και Κωστή Βήχου (μπάσο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ