ΠΑΣΟΚ: Ο Σαμαράς την Τετάρτη θα φέρει νέο σχέδιο για την ΕΡΤ - Αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη νέας κρίσης

Τίποτα δεν δείχνει να έχει επιλύσει στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων η χθεσινοβραδινή σύσκεψη. Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί από τον Πρωθυπουργό να λειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με όλο το προσωπικό της και να φέρει την Τετάρτη, στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, νέα πρόταση.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση που εκπέμπει μέσω της EBU στο διαδίκτυο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης επεσήμανε ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για τη νέα ΕΡΤ απορρίφθηκε στη χθεσινή σύσκεψη και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένουν την Τετάρτη μια νέα φόρμουλα.

«Μόνο αν ισχύσει το παλιό καθεστώς στην ΕΡΤ, η λειτουργία της με όλο το προσωπικό της μπορούμε να συζητήσουμε. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να δώσει εντολή να λειτουργήσει άμεσα το κρατικό κανάλι. Αλλιώς αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας νέας κρίσης» δήλωσε ο κ. Καρύδης, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους της διαφωνίας.

«Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αυταρχική συμπεριφορά. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης το είπαν καθαρά, δεν δεχόμαστε άλλη λύση. Είμαστε βέβαια υπέρ της αναδιάρθρωσης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κανάλι υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Σαμαράς μόλις κατάλαβε χθες ότι αυτά που λέει δεν μπορούν να εφαρμοστούν είπε ότι αύριο, Τετάρτη, θα φέρει νέα πρόταση. Πρέπει να πάμε στη Βουλή να λυθεί το θέμα της ΕΡΤ, να πάψει να εκτίθεται η χώρα διεθνώς και να πλήττεται η δημοκρατία μας» τόνισε ο κ. Καρύδης.

Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός και επίκειται κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου προκειμένου να προσδιοριστεί η στάση του κόμματος ενόψει των εξελίξεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ