Πείτε αντίο στο τιρμπουσόν- Ερχεται ο βιδωτός φελλός για τα μπουκάλια κρασιού - iefimerida.gr

Πείτε αντίο στο τιρμπουσόν- Ερχεται ο βιδωτός φελλός για τα μπουκάλια κρασιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα gadgets, το τιρμπουσόν, βρίσκεται στη δύση του, αφού μία νέα εφεύρεση έρχεται να αλλάξει την ζωή των απανταχού εραστών του κρασιού.

Μετά από 4 χρόνια ενδελεχούς έρευνας, η κατασκευάστρια εταιρεία φελλών Amorim, σε συνεργασία με την εταιρεία O-I που κατασκευάζει μπουκάλια επινόησαν τον φελλό Helix και το ανάλογο μπουκάλι με εγκοπές που επιτρέπουν το άνοιγμα και το ξανά-κλείσιμο του μπουκαλιού με το κρασί, με τον απλό τρόπο του βιδώματος. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια, όχι για να επινοήσουν το σχέδιο, αλλά για να μπορέσουν να διαπιστώσουν αν η συγκεκριμένη τεχνική, θα επηρεάσει την ποιότητα του κρασιού που βρίσκεται σε μπουκάλι στο οποίο ο συσσωματωμένος φελλός, πολύ απλά, αντί να «βγαίνει», βιδώνει.

Τι θα σημαίνει αυτή η ανακάλυψη του Helix για όλους εμάς; Πρώτον, ότι δεν θα χρειάζεται να διαθέτουμε το γνωστό τιρμπουσόν για να ανοίγουμε το κρασί μας και δεύτερον ότι θα μπορούμε να σφραγίζουμε και πάλι το μπουκάλι κρασί αν δεν αντέχουμε να το τελειώσουμε.

Ο νέος φελλός που βιδώνει, παρουσιάζεται σήμερα στην έκθεση Vinexpo, στη Bordeaux, της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ