Eργαζόμενοι στην ΕΡΤ: Είμαστε χαμένοι στη μετάφραση - Αγωνία για το πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση τoυ ΣτΕ - iefimerida.gr

Eργαζόμενοι στην ΕΡΤ: Είμαστε χαμένοι στη μετάφραση - Αγωνία για το πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση τoυ ΣτΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Από τη στιγμή που το ΣτΕ αποφάσισε να σταματήσει το μαύρο στην ΕΡΤ γιατί δεν εκπέμπει; Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει του κεφαλιού της;» Αυτά τα ερωτήματα θέτουν σήμερα με αγωνία οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης στη συνεχιζόμενη μετάδοση εκπομπών μέσω συχνότητας που παρέχει η EBU.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν ρυθμίζει τα προβλήματα για το προσωπικό της κρατικής τηλεόρασης και αγωνιούν ότι η σύγχιση θα παραταθεί και θα πέσουν θύματα των διαφόρων ερμηνειών της δικαστικής απόφασης.

Αυτό το μεταβατικό καθεστώς ανησυχεί τους εργαζομένους οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν ως απολυθέντες υπάλληλοι εργαστούν για την προσωρινή εκπομπή της νέας τηλεόρασης, αλλά δεν είναι σαφές ποιος θα τους πληρώνει και με ποια σύμβαση.

Κάθε πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης ερμηνεύει την απόφαση του ΣτΕ κατά το δοκούν και όπως φαίνεται όλα παραπέμπονται στη νέα σύσκεψη των «3» την Τετάρτη, κατά την οποία θα αναζητηθεί η συμβιβαστική φόρμουλα.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ