Στις 4 Ιουλίου ψηφίζει η Βουλή για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο - iefimerida.gr

Στις 4 Ιουλίου ψηφίζει η Βουλή για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Στις 4 Ιουλίου ψηφίζει η Βουλή για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την απολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στις 27 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η προκαταρκτική διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα αλλά ζήτησε και πήρε -μέσω του συνηγόρου του- μια νέα, τελευταία παράταση 10 ημερών προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία που παρέλαβε πριν λίγες ημέρες.

Παράλληλα, αμέσως μετά και τη δική του τοποθέτηση στην προανακριτική επιτροπή, τα μέλη της θα εκδώσουν πόρισμα ή και πορίσματα με βάση τα οποία θα γίνει η τελική συζήτηση και η μυστική ψηφοφορία με βάση την οποία θα αποφασιστεί αν και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σε επόμενη φάση το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα παραλάβει την απόφαση της Βουλής και θα πρέπει να αποφανθεί πρώτον για το αν έχει παραγραφεί ή όχι η απόφαση και δεύτερον πως και πότε θα γίνει η δίκη.

Με βάση το βούλευμα το οποίο θα εκδοθεί, αν είναι παραπεμπτικό θα συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό και η Βουλή θα ορίσει τους κατηγόρους βουλευτές.

Σάλος με τη σχέση Βαρβιτσιώτη - Μιονί

Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είχε μεταβεί πριν λίγες ημέρες στο Ισραήλ προκειμένου να εξετάσει τον Σάμπι Μιονί, το fund του οποίου είχε καταθέσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην HSBC έθεσε θέμα για τον αντιπρόεδρο της προανακριτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου ο κ. Μιονί την ενημέρωσε ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν συμμαθητής και συμφοιτητής του και ότι πολύ συχνά στο παλαιότερα αλλά και πρόσφατα επικοινωνούν και συζητούν ακόμη και για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συμπλήρωσε δε ότι αυτή η κατάσταση συνιστά ένα μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία της επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ