Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορείται πως έκλεψε ένα δαχτυλίδι του Super Bowl! - iefimerida.gr

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορείται πως έκλεψε ένα δαχτυλίδι του Super Bowl!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγορείται πως έκλεψε ένα δαχτυλίδι του Super Bowl!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι κατά καιρούς έχουν αμφισβητήσει πολλές φορές την ακεραιότητά του. Αλλά το να αποκαλεί ένας Αμερικανός κλέφτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Κι όμως, ένας ιδιοκτήτης ομάδας κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο πως του έκλεψε το δαχτυλίδι του Super Bowl!

Την καταγγελία έκανε ο Ρόμπερτ Κραφτ, ιδιοκτήτης της ομάδας New England Patriots του αμερικανικού φούτμπολ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο Κραφτ είπε σε ομιλία του πως όταν πριν από οχτώ χρόνια συνάντησε τον Πούτιν είχε πρόθεση απλά να του δείξει το διαμαντένιο δαχτυλίδι, το οποίο αξίζει περισσότερα από 25.000 δολάρια. Αντί αυτού όμως ο Ρώσος πρόεδρος το «τσέπωσε».

Πρόκειται για το «τρόπαιο» του κατακτητή του Super Bowl, του κορυφαίου ετήσιου αθλητικού γεγονότος στις ΗΠΑ. Η απάντηση από το Κρεμλίνο ήταν άμεση. Εκπρόσωπος του Πούτιν ανέφερε πως ο Κραφτ έδωσε το δαχτυλίδι ως δώρο στον πρόεδρο και πρότεινε στον ιδιοκτήτη της ομάδας να επισκεφθεί έναν ψυχαναλυτή!

«Στεκόμουν ακριβώς πίσω από τον πρόεδρο και είδα πώς του έδωσαν το δαχτυλίδι», είπε ο Ντμίτρι Πέσκοφ στους δημοσιογράφους. Η συνάντηση είχε γίνει στην Αγία Πετρούπολη το 2005, λίγο μετά από τη νίκη των Patriots επί των Philadelphia Eagles στο Super Bowl. Σύμφωνα με δήλωσή του που είχε δημοσιευθεί τότε, ο Κραφτ είχε αποφασίσει να δώσει στον Πούτιν το δαχτυλίδι σαν μία κίνηση καλής θέλησης.

Σε πρόσφατη ομιλία του όμως, σε μία τελετή βράβευσης, ο Κραφτ έδωσε μία διαφορετική εκδοχή της συνάντησης. Είπε πως έδειξε το δαχτυλίδι στον Πούτιν και εκείνος το φόρεσε. «Οταν άπλωσα το χέρι μου για να το πάρω πίσω, εκείνος το έβαλε στην τσέπη του, τον περικύκλωσαν τρεις πράκτορες της KGB και απομακρύνθηκε», είπε.

Ο Κραφτ υποστήριξε πως ήθελε να ζητήσει αμέσως το δαχτυλίδι πίσω αλλά ο Λευκός Οίκος- με τότε πρόεδρο τον Τζορτζ Μπους- του είπε πως θα ήταν καλύτερα για τις σχέσεις της χώρας με τη Μόσχα αν το έδινε σαν δώρο.

«Ολα αυτά δείχνουν πως το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί λεπτομερώς με έναν ψυχαναλυτή», είπε ο Πέσκοφ, που πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έχει πρόθεση να αγοράσει ένα δαχτυλίδι και να το στείλει στον Κραφτ, αλλά δεν είπε τίποτα περί επιστροφής του επίμαχου κοσμήματος- τροπαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ