EBU: Να αποσύρει η Ελλάδα τις απειλές κατά εκείνων που μεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ - iefimerida.gr

EBU: Να αποσύρει η Ελλάδα τις απειλές κατά εκείνων που μεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεταδόσεων (EBU), Ινγκρίτ Ντελτάνρ, καταδίκασε σήμερα την απειλή για νομική δράση που έγινε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση κατά των δορυφορικών χειριστών που μεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ σε Ευρώπη και Ασία.

«Η Ελλάδα να αποσύρει τις απειλές κατά εκείνων που μεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ»

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τις απειλές που έκανε ενάντια σε δορυφορικούς χειριστές, και να αποκαταστήσει την δημόσια ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Ινγκρίτ Ντελτάνρ.

Οι απειλές της κυβέρνησης είναι αντίθετες με την πρόταση της προηγούμενης Παρασκευής (14 Ιουνίου 2013) από τον Εληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για επαναφορά των ορισμένων δελτίων ειδήσεων από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Πραγματοποιούν άλλο ένα «πλήγμα στην ελεύθερη έκφραση», στην πληροφορία και στον media πλουραλισμό στην Ελλάδα, είπε η Ντελτάνρ.

«H EBU θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει πως οι Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες και σχετικές πληροφορίες από έναν ανεξάρτητο και πλουραλιστικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα», καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της EBU.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ