Οι Ελληνες σπουδαστές στη Μεγάλη Βρετανία έχουν «φεσώσει» με 4,3 εκατ. στερλίνες τις αγγλικές τράπεζες - iefimerida.gr

Οι Ελληνες σπουδαστές στη Μεγάλη Βρετανία έχουν «φεσώσει» με 4,3 εκατ. στερλίνες τις αγγλικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη «μαύρη λίστα» των βρετανικών πανεπιστημίων βρίσκονται οι Ελληνες και οι Κύπριοι φοιτητές, καθώς όπως αναφέρεται είναι ασυνεπείς στην αποπληρωμή των φοιτητικών δανείων που παίρνουν για να σπουδάσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Το θέμα, έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι αγγλικές τράπεζες έχουν αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρείες τον ρόλο ντετέκτιβ, προκειμένου να εντοπίσουν τους Ελληνες αποφοίτους, οι οποίοι δεν εξόφλησαν ποτέ το φοιτητικό τους δάνειο. Οπως αναφέρεται μάλιστα στο δημοσίευμα, οι Ελληνες φοιτητές έχουν «φεσώσει» τις αγγλικές τράπεζες κατά 4,3 εκατ. στερλίνες, ενώ ακόμη μεγαλύτερα χρέη έχουν οι Κύπριοι φοιτητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Εταιρείας Φοιτητικών Δανείων (Student Loans Company-SLC) οι Έλληνες εμφανίζονται να χρωστούν περί τα 4,3 εκατομ. στερλίνες. Οι φοιτητές από την Κύπρο είναι οι περισσότερο ασυνεπείς καθώς έχουν δανειστεί 24 εκατ. στερλίνες και από αυτά έχουν αποπληρώσει τα 15,5 εκατ. στερλίνες. Επίσης, οι Ιρλανδοί χρωστούν περί τα 3,7 εκατ. στερλίνες ενώ το σύνολο των οφειλών των αποφοίτων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια. Τα πέντε τελευταία χρόνια το SLC έχει χορηγήσει πάνω από 117 εκατομμύρια στερλίνες σε δάνεια για σπουδές φοιτητών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ