Μεταλλικό χιόνι στον πλανήτη Αφροδίτη εντόπισαν επιστήμονες της NASA [εικόνα] - iefimerida.gr

Μεταλλικό χιόνι στον πλανήτη Αφροδίτη εντόπισαν επιστήμονες της NASA [εικόνα]

Μεταλλικό χιόνι στον πλανήτη Αφροδίτη εντόπισαν επιστήμονες της NASA [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι ενοχλούνται από την ανυπόφορη ζέστη και τις καλοκαιρινές καταιγίδες, θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που δεν ζουν στον πλανήτη Αφροδίτη, όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, χιονίζει... μέταλλα!

Σύμφωνα με το Discovery News, οι επιστήμονες δεν έχουν δει ποτέ στην πραγματικότητα χιονοπτώσεις στην Αφροδίτη, ωστόσο πρόσφατα παρατήρησαν μεταλλικό παγετό να σκεπάζει τα βουνά του πλανήτη.

Ο παγετός, ο οποίος πιστεύεται ότι αποτελείται από ορυκτό γαληνίτη (σουλφίδιο μολύβδου) και βισμούθιο σουλφίδιο, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ως μυστηριώδη φωτεινά σημάδια στους χάρτες απεικόνισης των ραντάρ της αποστολής Magellan της NASA στην Αφροδίτη το 1989.

Πώς όμως γίνεται να χιονίζει μέταλλο; Ο Δρ Μπρους Φέντλει, καθηγητής Γήινων και Πλανητικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Σεντ Λούις της Ουάσινγκτον, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που εντόπισε τον μεταλλικό παγετό στους χάρτες, εξήγησε το παράξενο αυτό φαινόμενο:

Στην Αφροδίτη η χαμηλότερη ατμόσφαιρα και η επιφάνεια του πλανήτη είναι εκατοντάδες βαθμούς θερμότερη από την επιφάνεια της Γης και έτσι οι μεταλλικές ενώσεις που εκπέμπονται από τα ηφαίστεια στην Αφροδίτη συμπυκνώνονται στις ψυχρότερες περιοχές της ατμόσφαιρας και πέφτουν στην επιφάνεια ως χιόνι.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η Αφροδίτη δεν είναι το μόνο ουράνιο σώμα με περίεργες χιονοπτώσεις, αφού και στον Αρη το «χιόνι» αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα.

Μεταλλικό χιόνι στον πλανήτη Αφροδίτη εντόπισαν επιστήμονες της NASA [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ