Δωρεάν ταινίες στις πλατείες της Αθήνας στο 3ο Athens Open Air Film Festival - iefimerida.gr

Δωρεάν ταινίες στις πλατείες της Αθήνας στο 3ο Athens Open Air Film Festival

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σινεφίλ παίρνουν τους δρόμους, τις πλατείες και τα Αθηναϊκά πάρκα, για να απολαύσουν δωρεάν προβολές ταινιών ακόμα και ξαπλωμένοι στο γρασίδι κάτω από τον έναστρο ουρανό!

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011 και επιστρέφει για τρίτη χρονιά για να «ζωντανέψει» το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Σεπτέμβρη και να προσφέρει κινηματογραφικά, και όχι μόνο, ταξίδια με φόντο την Ακρόπολη και τα μνημεία του κέντρου.

Οι καρέκλες στήνονται δίπλα-δίπλα, το καλοκαιρινό αεράκι φτιάχνει τη διάθεση και η εμπειρία θυμίζει τις κινηματογραφικές βραδιές μιας παλιάς εποχής! Σκοπός του τρίμηνου φεστιβάλ είναι να φέρει την τέχνη μέσα στο καλοκαίρι μας, καθώς πέρα από τις προβολές κλασσικών ταινιών, θα προχωρήσει σε συναυλίες, διαδραστικές εκδηλώσεις, θέαμα με καλλιτέχνες του δρόμου και εικαστικές εκθέσεις.

Πρεμιέρα στο φεστιβάλ έκανε στις 11 Ιουνίου η ταινία "Before Midnight", σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, στο Σινέ Θησείο με καλεσμένους τον Ίθαν Χοκ και τη Ζουλί Ντελπί. Άλλωστε, το συγκεκριμένο σινεμά έχει χαρακτηριστεί, όχι μόνο ως το παλαιότερο στην Αθήνα, αλλά και ως το καλύτερο παγκοσμίως από το CNN. Ο ρομαντισμός και οι εικόνες της Μεσσηνίας και της Μάνης γέμισαν το χώρο, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε ειδυλλιακή για όλους τους κατοίκους της περιοχής, τους ηθοποιούς και τους καλεσμένους της βραδιάς.

Οι επόμενες ταινίες θα φιλοξενηθούν σε θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, όπως στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε μουσεία, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος και τέλος, στην Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο και θα έχουν, όπως και πέρσι, δωρεάν είσοδο. Ακόμα και εάν το πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί πλήρως, αναμένεται να προβληθούν από κλασσικά παγκόσμια έργα μέχρι μοντέρνες ταινίες και παραγωγές του Hollywood, ενώ παράλληλα δεν θα λείπουν και οι ειδικές avant premier! Αξίζει να αναφερθεί ότι το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται με τη βοήθεια του ΕΟΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Κοιτάζοντας από την «κλειδαρότρυπα» του φεστιβάλ, οι παρακάτω ταινίες συνθέτουν 7 ενδεικτικές προτάσεις των επόμενων μηνών:

-«Η Μεγάλη Ανατριχίλα» (1983) του Λόρενς Κάσνταν
-«Ονειρεύομαι τους Φίλους μου» (1993) του Νίκου Παναγιωτόπουλου
-«Eden» (2012) της Μέγκαν Γκρίφιθ
-«Zazie dans le métro» (1960) του Λουί Μαλ
-«Not my life» (2011) του Ρόμπερτ Μπιλχάιμερ
-«Jason and the Argonauts» (1963) του Ντον Τσάφι
-«Φωτογραφία» (1986) του Νίκου Παπατάκη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ