Εισαγγελική παρέμβαση για τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντου, για αλόγιστη χρήση βίας και χημικών κατά διαδηλωτών στο Σύνταγμα, την Τετάρτη (29/06).

Στο φάκελο που θα ανοίξει η εισαγγελία για την υπόθεση με τη χρήση χημικών, θα περιλαμβάνεται και οποιαδήποτε άλλη σχετική καταγγελία, ενώ τη διερεύνηση του θέματος από την ΕΛΑΣ ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τεντέ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ για την απώθηση των διαδηλωτών, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους, ενώ ο κ. Πατούλης ζήτησε επιπλέον, να μη γίνεται χρήση ληγμένων χημικών ουσιών.

Περισσότερα στοιχεία ζήτησε ο κ. Τέντες από τους ιατρούς, για τη χρήση των χημικών και τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο κ. Τέντες επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για τις ενέργειές του, αφού πρώτα λάβει το υπόμνημα που έχει ζητήσει από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ακόμη, σημειώνεται πως, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών κατήγγειλαν κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης, του οποίου την υπογραφή φέρει η επιστολή, καταγγέλλει την είσοδο αστυνομικών στο κτήριο της σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων στο εσωτερικό του.

πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία Σύνταγμα δακρυγόνα Ράικου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ