Η Google φτιάχνει αερόστατα που θα προσφέρουν Internet από τη... στρατόσφαιρα - iefimerida.gr

Η Google φτιάχνει αερόστατα που θα προσφέρουν Internet από τη... στρατόσφαιρα

Η Google φτιάχνει αερόστατα που θα προσφέρουν Internet από την... στρατόσφαιρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τρελή τρελή ιδέα βάζουν μπροστά τα επιτελεία της Google με στόχο να φθάσουν στη... στρατόσφαιρα ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν Internet και στα υπόλοιπα 4,8 δισεκατομμύρια του πλανήτη που είναι αποκλεισμένα από το Διαδίκτυο.

Στα εργαστήρια της εταιρείας ετοιμάζεται, εδώ και 18 μήνες, το «Σχέδιο Τρελό Αερόστατο» το οποίο προβλέπει χιλιάδες αερόστατα τα οποία θα πετούν σε ύψος 18 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης και θα στέλνουν με ακτίνες το Internet στο έδαφος.

Τα αερόστατα θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια, ενώ θα χρειάζονται και επίγειους σταθμούς σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο για να λειτουργήσουν.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως ένα αερόστατο μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε μια περιοχή διπλάσια σε έκταση από τη Νέα Υόρκη, ενώ οι χρήστες χρειάζονται ένα δέκτη της Google που θα είναι εγκαταστημένος στον υπολογιστή τους.

Μάλιστα οι ερευνητές της Google έχουν ήδη αρχίσει τις δοκιμές, ενώ στη Νέα Ζηλανδία έχουν γίνει σε 50 περίπου εθελοντές και αντίστοιχες έχουν συμβεί και στην Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ