Το Facebook έδωσε στις αμερικανικές αρχές τα στοιχεία 19.000 χρηστών του - iefimerida.gr

Το Facebook έδωσε στις αμερικανικές αρχές τα στοιχεία 19.000 χρηστών του

Μεγάλος αδελφός το Facebook; Εδωσε στις αμερικανικές αρχές τα στοιχεία 19.000 χρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία έρχονται συνέχεια στο φως σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων που σοκάρει τις ΗΠΑ και δημιουργεί τριγμούς στην κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς το Facebook ανακοίνωσε ότι έδωσε στοιχεία για τουλάχιστον 19.000 χρήστες του.

Οπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, μόνο μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 δέχθηκε δέκα χιλιάδες αιτήσεις από διαφορετικές αρχές και υπηρεσίες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Facebook γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει το αριθμό των αιτημάτων που κατέθεσαν οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο αποκάλυψαν οι εφημερίδες Guardian και Washington Post έπειτα από αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της CIA , Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ