Διεθνής Συνάντηση Ειδικών για το Σακχαρώδη Διαβήτη - iefimerida.gr

Διεθνής Συνάντηση Ειδικών για το Σακχαρώδη Διαβήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η sanofi-aventis, έχοντας ως προτεραιότητα την παροχή σύγχρονων και ολοκληρωμένων λύσεων για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη, και παραμένοντας στην ερευνητική, κλινική και εκπαιδευτική πρωτοπορία, διοργάνωσε με επιτυχία τη Διεθνή Συνάντηση Ειδικών για το Σακχαρώδη Διαβήτη – Diabetes Experts Summit 2011.

Στη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 28 – 29 Ιανουαρίου 2011 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 επιφανείς και αναγνωρισμένοι ειδικοί για το Διαβήτη από ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να αποτιμήσουν τις κορυφαίες θεραπευτικές επιλογές μέχρι σήμερα και να αναδείξουν τις επιστημονικές προοπτικές της αντιμετώπισης του Διαβήτη στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Οι παρουσιάσεις και η συζήτηση ανάμεσα στους κορυφαίους διαβητολόγους παγκοσμίως μεταδόθηκαν με τηλεδιάσκεψη μέσω του διαδικτύου σε 67 χώρες, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 1.200 κλινικούς και ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες υγείας και εκπροσώπους των ΜΜΕ να συνδεθούν και να μοιραστούν απ’ ευθείας αυτή την εμπειρία.

Στην Ελλάδα, διοργανώθηκε αναμετάδοση της συνάντησης στις εγκαταστάσεις της sanofi-aventis στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης με συμμετοχή σημαντικών διαβητολόγων, ενδοκρινολόγων και παθολόγων. Επιπλέον, ιατροί της περιφέρειας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή σύνδεση από τους προσωπικούς τους υπολογιστές τη συνάντηση και να συμμετάσχουν με ερωτήσεις στη συζήτηση που ακολούθησε.

Βασικός στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή κλινικών εμπειριών και επιστημονικών απόψεων, καθώς και η παρουσίαση μελλοντικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων με Διαβήτη και να τους βοηθήσουν να ελέγξουν την πάθηση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Επίσης, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 ετών από την κυκλοφορία της ινσουλίνης glargine που έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες διαβητικούς, έγινε εκτεταμένη ανάλυση του συνολικού προγράμματος προκλινικών, κλινικών και επιδημιολογικών μελετών της ινσουλίνης glargine.

Σύμφωνα με τον Pierre Chancel, αντιπρόεδρο της sanofi – aventis και επικεφαλής του Τομέα Διαβήτη, «το θετικό αίσθημα και οι θετικές απόψεις που εκφράσθηκαν θα πρέπει να δράσουν ενθαρρυντικά στην εξεύρεση λύσεων, έτσι ώστε τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη να πάρουν πιο αποτελεσματικά τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους...».

Πηγή: healthview.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ