Toυρκολιάς: Οταν η Εθνική Τράπεζα πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα - iefimerida.gr

Toυρκολιάς: Οταν η Εθνική Τράπεζα πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό είναι το μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Αλ. Τουρκολιά, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της τράπεζας για την κάλυψη κατά 10,8% της αύξησης κεφαλαίου ύψους 9,75 δισ. ευρώ. Τα warrants που θα δοθούν θα είναι 8,25.

«Όταν η Εθνική πεισμώνει μπορεί να τα καταφέρει όλα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε πως η Εθνική «θα διεκδικήσει οτιδήποτε προκύψει προς διάθεση στην εναπομείνασα διαδικασία συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος».
«Το οφείλουμε στους μετόχους, τους καταθέτες και τους πελάτες μας», τόνισε.
Παράλληλα ο κ. Τουρκολιάς ζήτησε από εδώ και στο εξής η προσπάθεια όλων να εστιάσει στην αποτελεσματική αναδιάρθρωση της τράπεζας και την ενίσχυση των συνθηκών ρευστότητας στην οικονομία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική, το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές διαμορφώθηκε σε 10,8%, ενώ τα 3/4 της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιήθηκαν μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής για την αμκ:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ευχαριστεί τους παλαιούς Μετόχους της και τους νέους Επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου και ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα για τα εξής:
• Το συνολικό ποσοστό της αύξησης κεφαλαίου που προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/5-6-2013, διαμορφώθηκε σε 10,8%.
• Τα 3/4 της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου πραγματοποιήθηκαν μέσω εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης.
• Σχεδόν το 50% της αύξησης καλύφθηκε από κεφάλαια εξωτερικού, με αποτέλεσμα την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα 500 εκατ. Ευρώ.
• Το 1/3 της αύξησης καλύφθηκε από εγχώρια νοικοκυριά, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 120.000 μετόχους, αντανακλώντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.
• Τα 2/3 της αύξησης καλύφθηκαν από Μετόχους που είχαν ήδη μετοχική θέση στην Εθνική.
• Δεν χρειάσθηκε να εκδοθούν υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ