Ιγνατίου: Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί μεταρρύθμιση το κλείσιμο της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Ιγνατίου: Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί μεταρρύθμιση το κλείσιμο της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξη της στην ελληνική κυβέρνηση σε «όλες τις κορυφαίες επιλογές που πρέπει να γίνουν» εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι σε συνέντευξη της στον Μιχάλη Ιγνατίου, με τον γνωστό δημοσιογράφο να αναφέρει ότι τα ανώτατα κλιμάκια των ΗΠΑ θεωρούν μεταρρύθμιση το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και την απόλυση των υπαλλήλων.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναφέρει στην ιστοσελίδα του mignatiou.com, πως η εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν έπρεπε να τοποθετηθεί για το κλείσιμο της ΕΡΤ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αντίθετα με τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις μας είναι φανερό ότι θεωρεί "μεταρρύθμιση" το κλείσιμο και την απόλυση χιλιάδων δημοσιογράφων και υπαλλήλων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης» .

Μάλιστα, η ιστοσελίδα του επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «η πρεσβεία στην Αθήνα εισηγήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποφύγει να τοποθετηθεί, διότι τυχόν τοποθέτηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση εναντίον των μεταρρυθμίσεων, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας η Ελλάδα στο πλαίσιο του Ελληνικού Προγράμματος».

Οι δηλώσεις της κ. Πσάκι:

Ιγνατίου: Πριν από δύο ημέρες η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε την Ελληνική Κρατική Τηλεόραση. Περίπου 2500 από τους συναδέλφους μας έχασαν τις δουλειές τους. Στην Ευρώπη πιστεύουν ότι αυτό αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου. Εχετε κάποιο σχόλιο;
Πσάκι: Είδαμε βεβαίως τα δημοσιεύματα. Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο να σας πω. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, στηρίζουμε την Ελλάδα και συμπάσχουμε με τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής της οικονομικής κρίσης. Κατανοούμε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και ευημερούσα στο μέλλον.
Ιγνατίου: Αλλά η απόλυση 2500 ατόμων είναι μεταρρύθμιση;
Πσάκι: Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο για σας για το θέμα αυτό, και πάλι πρόκειται για μια δύσκολη οικονομική στιγμή και στηρίζουμε την Ελλάδα και τις κορυφαίες επιλογές που πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ