Στουρνάρας: Ρίχνετε κροκοδείλια δάκρυα - Τσίπρας: Κλείνετε την ΕΡΤ αντί να πιάσετε τους καναλάρχες που δεν έχουν άδεια - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ρίχνετε κροκοδείλια δάκρυα - Τσίπρας: Κλείνετε την ΕΡΤ αντί να πιάσετε τους καναλάρχες που δεν έχουν άδεια

Στουρνάρας: Ρίχνετε κροκοδείλια δάκρυα -Τσίπρας: Κλείνετε την ΕΡΤ αντί να πιάσετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα για το λουκέτο της ΕΡΤ, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υποστηρίζει πως η «ΕΡΤ δεν κλείνει, ανασυγκροτείται. Θα μπει στο συνεργείο για να βγει διορθωμένη». Στη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως «στις 18 Μαΐου είχε παρομοιάσει την ΕΡΤ με την ΥΕΝΕΔ» και τον κατηγόρησε πως χύνει «κροκοδείλια δάκρυα». Μάλιστα στη δευτερολογία του είπε πως για να αποκατασταθεί η αλήθεια, η ΕΡΤ την προηγούμενη χρονιά κόστισε 220 εκατ., εκ των οποίων τα 210 προήλθαν από τους κοινωνικούς πόρους, δηλαδή από το ανταποδοτικό τέλος και μόνο 9 εκ. ευρώ προήλθαν από διαφημίσεις.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση πως αντί να πιάσουν τους φίλους τους τους καναλάρχες που εκπέμπουν χωρίς άδεια, κλείνουν την ΕΡΤ. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ξεφτιλίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης είπε στον κ. Στουρνάρα ότι είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης.

Στουρνάρας: «Το μαύρο δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν»

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο καθεστώς που επικρατεί πλέον στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως το υπουργείο Οικονομικών ως μέτοχος είναι πλέον ο διάδοχος της ΕΡΤ και θα τη διαχειρίζεται μέχρι τη δημιουργία του νέου κρατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης, τη ΝΕΡΙΤ, ενώ υποστήριξε πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε και στις κατηγορίες για τον τρόπο που έκλεισε η δημόσια τηλεόραση, υπογραμμίζοντας πως «το μαύρο δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν», χαρακτηρίζοντάς το όμως σαν ένα «αναγκαίο βήμα για να προχωρήσει η χώρα στην αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα», τονίζοντας πως θα ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσει η εξυγίανση του οργανισμού «εν κινήσει», ενώ στράφηκε και εναντίον των «πειρατικών» εκπομπών του δελτίου της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί κάποιος να εκπέμπει σήμα χωρίς άδεια».

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε και για τον εξοπλισμό της ΕΡΤ και έθεσε προ των ευθυνών τους τους υπαλλήλους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, τονίζοντας πως η περιουσία της ΕΡΤ «ανήκει στον ελληνικό λαό».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως «φυσικά και συνεχίζεται το success story» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως για να μην το λέει μάλλον φοβάται.

Τσίπρας: Να μας πει ο κ. Κεδίκογλου πόσους και πώς προσέλαβε στην ΕΡΤ

«Θα μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός που ρίξατε μαύρο στην ΕΡΤ, θα σας τιμά αυτό;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θέλει τις δικές της αμαρτίες στην ΕΡΤ να τις φορτώσει στους εργαζόμενους. Να πει ο κ. Κεδίκογλου πώς διόρισε στην ΕΡΤ τόσους φίλους του, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως «διώχνετε αυτούς που παίρνουν 1.000, 1.200, 1.500, για να φέρεται Προσωπικό Ειδικών Θέσεων και να παίρνουν 3.000 και 4.000 ευρώ. Ο κόσμος καταλαβαίνει, δεν είναι χαζός. Υπακούτε την Τρόικα για απολύσεις και θέλετε να κάνετε την ΕΡΤ φερέφωνο της κυβερνητικής γραμμής και θέλετε να την ελέγχετε».

«Μιλάτε για ανταποδοτικότητα και λέτε ψέματα, έχετε επιβάλει εκατοντάδες χαράτσια και παίρνετε χρήματα και από την ΕΡΤ». Και στη συνέχεια τον κατηγόρησε πως απειλεί όσους μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αντί «να πάτε στους φίλους σας που δεν έχουν άδεια και είναι παράνομοι. Γιατί δεν πάτε να τους πιάσετε;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ