Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Απερίσκεπτο βήμα το «λουκέτο» στην ΕΡΤ - iefimerida.gr

Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Απερίσκεπτο βήμα το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Κατακεραυνώνει την απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ ο Επίτροπος για τα ανθρώπι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα επικριτικός για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σε δηλώσεις του ο Νιλς Μούιζνιεκς έκανε λόγο για απερίσκεπτο βήμα του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο αναμοχλεύει την ένταση σε μία χώρα που υποφέρει από την κρίση.

«Η αιφνίδια απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να κλείσει την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ είναι ένα απερίσκεπτο βήμα. Καταργώντας ακόμη και προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα περιορίζει τον πλουραλισμό των ΜΜΕ, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, και δίνει βαρύ πλήγμα σε ένα βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, δήλωσε ο Νιλς Μούιζνιεκς.

Παράλληλα, ο Επίτροπος αναφέρθηκε και στις συνέπειες που έχει στην κοινωνία αυτή η ενέργεια. «Η απόφαση στέλνει ένα παγερό μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης και αναμοχλεύει την ένταση σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο «που περιορίζει απαράδεκτα την ελευθερία των δημόσιων ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ