Επιτυχημένη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας - iefimerida.gr

Επιτυχημένη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιτυχημένη είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Λίγες μόλις ώρες πριν κλείσει το «βιβλίο» συμμετοχών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Εθνική έχει ήδη καλύψει το 10%, αποφεύγοντας την έκδοση των μετατρέψιμων ομολόγων.

Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η χθεσινή πληροφορία πως η Εθνική πάει για το 12%.

Η επιτυχία της ΑΜΚ είναι δεδομένη και μάλιστα δεν αποκλείεται η ιδιωτική συμμετοχή να φτάσει ακόμη και το 12%, να συγκεντρωθούν δηλαδή 1,17 δισ. ευρώ.

Αργότερα σήμερα κλείνει το βιβλίο των συμμετοχών και μέχρι το πρωί θα έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των κεφαλαίων που δεσμεύτηκαν. Στη συνέχεια το αποτέλεσμα θα περάσει από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το τελικό ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η επιτυχία της διοίκησης της Εθνικής λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε χωρίς εγγυημένα κεφάλαια από συνεργασίες με άλλες τράπεζες, ενώ ο παρ' ολιγον «γάμος» με τη Eurobank και η αναστολή του deal, στένεψαν τα χρονικά περιθώρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αφετηρία της προσπάθειας της Εθνικής για την εξεύρεση κεφαλαίων σε Ελλάδα και εξωτερικό παράγοντες της αγοράς εκτιμούσαν ότι μεγάλη επιτυχία θα ήταν ακόμη και η κάλυψη του αρχικού στόχου των 800 εκατ. ευρώ.

Μετά ωστόσο από συντονισμένες προσπάθειες και κινητοποίηση μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών και ξένων θεσμικών, η Εθνική μπορεί πλέον να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη ημέρα.

Η ανακοίνωση

Η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξης:

«Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει στους επενδυτές ότι επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από ιδιώτες επενδυτές ποσοστό πάνω από 10% του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών.

Αναλυτική ανακοίνωση για την κατανομή των μετοχών και τα ειδικότερα στοιχεία της κάλυψης της αύξησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα λάβει χώρα αύριο, 14 Ιουνίου 2013, μετά το πέρας της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ