Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο -Ο στριφογυριστός πύργος του Ντουμπάι [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο -Ο στριφογυριστός πύργος του Ντουμπάι [εικόνες]

Ο στριφογυριστός πύργος του Ντουμπάι είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο [εικόνε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ντουμπάι, ένα από τα 7 εμιράτα που απαρτίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατέχει ένα νέο ρεκόρ: Φιλοξενεί τον μεγαλύτερο «στριφτό» πύργο του κόσμου

Ο πύργος Καγιάν, έχει φορά περιστροφής 90 μοίρες από τη βάση προς την κορυφή και εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα με μια θεαματική επίδειξη πυροτεχνημάτων στη μαρίνα του Ντουμπάι.

Ο πύργος κόστους 272.000.000 δολαρίων έχει έχει 307 μέτρα ύψος και 75 ορόφους, ενώ κάθε όροφος περιστρέφεται κατά 1,2 βαθμούς. Συνολικά περιλαμβάνει 495 διαμερίσματα, το 80% των οποίων έχει ήδη πουληθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στον πύργο, κοστίζει 435.000 δολάρια

Η κατασκευή του πύργου Καγιάν, που αρχικά θα ονομαζόταν Infiniti Tower, ξεκίνησε το 2006, αλλά μια μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειο προκάλεσε καθυστέρηση. Οι κατασκευαστές έθεσαν στη συνέχεια στόχο να ολοκληρωθεί ο πύργος το 2010, αλλά τον πρόλαβε η οικονομική κρίση το 2009.

Η κρίση ανάγκασε πολλά έργα στην πόλη του Ντουμπάι να καθυστερήσουν ή να κατεδαφιστούν εντελώς, αφού το Ντουμπάι, η οικονομία του οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακίνητη περιουσία, είδε τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν έως και 60% κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Ωστόσο η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμιράτο, όπως τονίζει ο αναλυτής σύμβουλος ακινήτων, Τζόουνς Λανγκ Λα Σαλ: «οι επενδύσεις σε ακίνητα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν "πολύ δραστήρια" και οι τιμές πώλησης και ενοικίασης εξακολουθούν να αυξάνονται, με βάση την ισχυρή ανάπτυξη του 2012.»

Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο -Ο στριφογυριστός πύργος του Ντουμπάι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εγκαινιάστηκε το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο -Ο στριφογυριστός πύργος του Ντουμπάι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ