Οι πιο ακριβοπληρωμένες αθλητικές διοργανώσεις στον... αέρα λόγω ΕΡΤ- Τι θα γίνει με Φορμουλα 1 και Τσάμπιονς Λιγκ - iefimerida.gr

Οι πιο ακριβοπληρωμένες αθλητικές διοργανώσεις στον... αέρα λόγω ΕΡΤ- Τι θα γίνει με Φορμουλα 1 και Τσάμπιονς Λιγκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια ποσά είχε ξοδέψει το ελληνικό δημόσιο για να εξασφαλίσει τη μετάδοση των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που είχε αναλάβει η ΕΡΤ και πλέον αποτελεί άλυτο γρίφο το τι θα επακολουθήσει.

Είναι ενδεικτικό ότι τον περασμένο Μάρτιο η ΕΡΤ εξασφάλισε τη Φόρμουλα 1 αντί 1,425 εκατομμυρίων ευρώ. Το Champions League για την τριετία 2012-2015 κόστισε 32,4 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, με τον όρο της καταβολής ολόκληρου του ποσού ανεξαρτήτως της προβολής του προϊόντος.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που ξεκινά το Σάββατο στη Βραζιλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου τον Ιούλιο στη Βαρκελώνη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου τον Αύγουστο στη Μόσχα είναι μόνο μερικές από τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η ΕΡΤ.

Στις κρατικές συχνότητες προβαλλόταν έως το περασμένο Σαββατοκύριακο το μίτινγκ στίβου Diamond League, καθώς και αντίστοιχες ελληνικές διοργανώσεις. Στα τέλη Αυγούστου θα προβαλλόταν η κλήρωση του Champions League, με τους αγώνες να ακολουθούν τον Σεπτέμβριο, σχεδόν την ίδια περίοδο που θα πραγματοποιηθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Νέο τηλεοπτικό σπίτι πρέπει να βρουν και τα Γκραν Πριν της Φόρμουλα 1, αρχής γενομένης από αυτό του Σίλβερστοουν στις 28 Ιουνίου.

Μετά τη διάλυση της ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήρθαν στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο καλείται τώρα να χειριστεί τη μεταπώλησή τους.

Ηδη η μετάδοση του χθεσινού τρίτου τελικού μπάσκετ ανδρών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού πέρασε στον Σκάι κυριολεκτικά πριν το τζάμπολ αντί 60.000 ευρώ.

Σε όσες διοργανώσεις ωστόσο εμπλέκεται η Ενωση Ευρωπαϊκών Τηλεοράσεων (EBU) η κατάσταση περιπλέκεται, αφού ο φορέας αυτός συνεργάζεται μόνο με δημόσιους οργανισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ