Στουρνάρας σε όσους αναμεταδίδουν την ΕΡΤ: Κόψτε το σήμα, είναι παράνομο, θα έχετε κυρώσεις [mail] - iefimerida.gr

Στουρνάρας σε όσους αναμεταδίδουν την ΕΡΤ: Κόψτε το σήμα, είναι παράνομο, θα έχετε κυρώσεις [mail]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητείται με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail.

Ήδη σταμάτησε η μετάδοση του σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV από τη Digea, η οποία ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και διανέμει το ψηφιακό σήμα των καναλιών σε όλη η χώρα. Στον αντίποδα η EBU αποφάσισε να "υιοθετήσει" πλήρως την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε στη Γενεύη μεταξύ των μελών των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, ελήφθη η απόφαση για την πλήρη υποστήριξη της ΕΡΤ, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή.

Ηδη από χθες με τη συνδρομή της EBU το σήμα της ΕΡΤ φτάνει δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην ιστοσελίδα της, μεταδίδεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών επικοινώνησε με την EBU, γιατί υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και διευκρίνισε πως η ΕΡΤ δεν κλείνει, αλλά εξορθολογίζεται και θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Μάλιστα διευκρίνισε πως τα περιουσιακά στοιχεία της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να παραμείνουν ασφαλή.

Στο mail αναφέρεται πως «εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ».

Το επίμαχο mail

> Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM

> Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.

> Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,

> Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

> Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ'αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

> Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

Γεννηματά: Μήπως ο κ. Στουρνάρας να στείλει τον εισαγγελέα στην EBU;

Το mail του κ. Στουρνάρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που μέσω της Φώφης Γεννηματά έδωσε την εξής απάντηση: «Το μαύρο στην οθόνη σόκαρε και ενεργοποίησε τους Έλληνες πολίτες.

Αντί λοιπόν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ας ακούσουν τη φωνή της Δημοκρατίας και της λογικής. Το επόμενο βήμα θα είναι μήπως να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών τον εισαγγελέα στην EBU που επίσης αναμεταδίδει την ΕΡΤ;

Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα που όλοι οφείλουν να αντιληφθούν.

Ναι στο πρόγραμμα εξυγίανσης, με διάλογο στη Βουλή, με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Καλούμε τον κ.Στουρνάρα να αποσύρει αμέσως το επίμαχο mail που απαγορεύει την αναμετάδοση της εκπομπής του προγράμματος της ΕΡΤ».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρακτικές αυταρχικών καθεστώτων τύπου Ερντογάν»

Ως «κρεσέντο ωμού αυταρχισμού της κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ την προειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών προς τους σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ. Μάλιστα, έκανε λόγο για πρακτικές που θυμίζουν «αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν».

«Οι απειλές της κυβέρνησης ενάντια στο ραδιοφωνικό σταθμό "105,5 Στο Κόκκινο", καθώς και σε άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που μεταδίδουν την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί το νέο επεισόδιο στο κρεσέντο ωμού αυταρχισμού της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει επισημαίνοντας πως «τέτοιες πρακτικές θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα τύπου Ερντογάν. Ποιο είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης Σαμαρά; Μήπως θα στείλει τον εισαγγελέα και στην EBU, καθώς και σε άλλους σταθμούς στο εξωτερικό;».

«Η ενημέρωση δεν φιμώνεται, η Δημοκρατία θα μείνει όρθια. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δείχνουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστικότητά τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι η απάντηση στα σχέδιά του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ