Στα χνάρια του twitter -Το Facebook ανακοινώνει επίσημα την υποστήριξη hashtags - iefimerida.gr

Στα χνάρια του twitter -Το Facebook ανακοινώνει επίσημα την υποστήριξη hashtags

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την υποστήριξή τους να ξεκινάει σταδιακά από σήμερα, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να αναζητούν αλλά και να κλικάρουν πάνω σε hashtags, λέξεις-κλειδιά δηλαδή με το σύμβολο # μπροστά τους, έτσι ώστε να βλέπουν μια σειρά από εικόνες, δημοσιεύσεις, αλλά και links που έχουν σχετιστεί με τη συγκεκριμένη λέξη. Ορατά βέβαια θα είναι μόνο posts στα οποία έχουν δυνατότητα πρόσβασης σύμφωνα με τις ρυθμίσεις απορρήτου κάθε δημοσίευσης.

Η υποστήριξη hashtags θα κάνει posts που εισάγονται στο Facebook από άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter ή το Instagram περισσότερο διαδραστικά, προσφέροντάς περισσότερες δυνατότητες για εξερεύνηση αλλά και αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες που έχουν δημοσιεύσει κάτι που σας ενδιαφέρει.

Tο hashtag, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκε από το χρήστη του Twitter, Chris Messina, το 2007 και "υιοθετήθηκε" γρήγορα από το microblogging site, αποτελώντας έναν τρόπο για να οργανώνονται tweets που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα. Από τότε τα hashtags έχουν "υιοθετηθεί" από πολλά ακόμη sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Flickr, το Tumblr, το Google+, ακόμη και το Instagram που πλέον ανήκει στο Facebook.

Όσο για την ιδιωτικότητα των hashtags, το κοινωνικό δίκτυο σου παρέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο ποιος μπορεί να τα βλέπει. Η νέα λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμη σε όλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ